Compromís lamenta que PSPV i PP aposten per la privatització de la gestió tributària a l’Alcúdia

  0
  342

  Els distints estudis oficials concloïen un gran estalvi econòmic amb la gestió pública

   

  La gestió pública és la utilitzada per més del 90% dels municipis de la comarca

  En el passat plenari Compromís per l’Alcúdia votà en contra de la proposta del contracte per a privatitzar, de nou, la gestió i recaptació tributària de l’Alcúdia, mentre PSPV i PP votaren a favor. El contracte amb una entitat privada tindrà un cost de 808.897 euros i una vigència per a dos anys prorrogable tres anys més. És a dir un cost anual de 404.448 euros anuals.

  Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia i Primer Tinent d’Alcalde, exposà que el seu grup ve manifestant des de fa tres anys que, d’acord amb el programa conjunt de govern Compromís-PSPV, i a l’igual que la immensa majoria d’ajuntaments de la comarca, que la gestió i recaptació tributària hauria de ser pública i per tant remunicipalitzar-la.

  Els estudis efectuats en maig de 2017 per la intervenció i la tresoreria municipals, quan finalitzava l’anterior contracte, prorrogat en tres ocasions, van resultar demolidors i no deixaven lloc a cap dubte: la gestió pública d’aquests serveis suposaria un estalvi considerable per al municipi. Així front a una despesa de la gestió privada de 368.580 euros anuals, la gestió pel propi ajuntament tindria un cost de 147.078 euros el primer any, amb l’adquisició de les aplicacions informàtiques i de 111.744 euros els anys successius, segons l’informe emès per la intervenció. L’informe elaborat per la tresoreria municipal, venia a concloure de manera similar amb estalvis considerables per a la hisenda municipal.

  Per a Compromís per l’Alcúdia no s’entén el perquè, després del coneixement d’aquestes xifres i sabent que la gestió pública és la dominant de manera molt majoritària en els distints ajuntaments, PSPV i PP hagen optat per continuar amb una gestió privada més costosa per als contribuents i que no ofereix millores de qualitat davant l’alternativa plantejada, sense efectuar cap estudi en profunditat sobre la viabilitat del rescat del servei.

  Compromís per l’Alcúdia va defensar que l’Ajuntament assumira la gestió al 100%, amb una atenció pròxima i directa amb oficines a l’Alcúdia, amb el personal actual subrogat i amb la millora de la qualitat del servei. Tot amb un cost molt inferior a l’actual.

  La justificació de que l’Ajuntament no comptaria, en aquest moment, de personal i mitjans per poder efectuar la gestió, no és acceptable, ja que Compromís va proposar el pas a la gestió pública fa tres anys i per al moment actual proposà que es mantinguera la pròrroga actual de l’anterior contracte mentre s’efectuaven tots els estudis, tràmits i gestions per a que el servei tornara a ser públic a partir de l’1 de gener del pròxim any.

  Segons explicà Paco Sanz, aquesta proposta de remunicipalització de la gestió i la recaptació tributària, està més que justificada, no sols per formar part de la seua política la defensa de la gestió pública front a la privada, sinó perquè era possible i, sobretot, perquè suposaria un estalvi considerable per als ciutadans i ciutadanes de l’Alcúdia. «Si hi haguera existit voluntat política i compliment del programa de govern, no s’haguera aplegat al final de legislatura amb un tema per al que s’han tingut 3 anys, per resoldre adequadament».