L’Hospital d’Alzira «humanitza» les urgències pediàtriques

0
603

 

La Ribera converteix les seues urgències pediàtriques en un bosc per fer més agradable l’estada dels xiquets atesos

 

  • S’han col·locat vinils il·lustrats on es poden veure des d’arbres i animals a grans bolets que franquegen l’entrada a les consultes

 

  • També s’ha incorporat un codi de colors al Servei d’Urgències per orientar millor els pacients

 

Alzira (01.03.19). L’Hospital Universitari de la Ribera ha convertit el passadís de les seues urgències pediàtriques en un bosc, per tal de fer-li més agradable als més xicotets el seu pas pel centre hospitalari. Per a això, s’han col·locat al passadís de les urgències pediàtriques vinils il·lustrats que recreen tots els elements que es poden trobar en un bosc, des d’arbres i animals com cérvols, ocells o papallones, entre d’altres, a grans bolets que franquegen l’entrada dels pacients a les diferents consultes i sales d’observació. L’objectiu és crear un espai d’acord amb l’edat del pacient pediàtric que li permet reduir els nivells d’estrès que provoca en els menors i les seues famílies l’haver d’acudir al Servei d’Urgències.

Esta iniciativa forma part de les accions d’humanització de l’assistència sanitària que la nova direcció de l’Hospital de la Ribera està duent a terme des del darrer mes d’abril.

Codi de colors per millorar l’orientació dels pacients

En este mateix sentit, l’Hospital d’Alzira també ha incorporat, recentment, un codi de colors a la senyalització del seu Servei d’Urgències, amb l’objectiu d’orientar millor als pacients que han de visitar esta zona del centre hospitalari. Així, s’ha assignat un color a cada àrea específica d’este servei: blau fosc a les Consultes, rosa per Observació, turquesa a Traumatologia, morat a Radiologia i taronja per Reanimació.

Al costat d’això, s’han retolat les portes d’estes àrees amb una grafia gran i clara. A més, s’han col·locat línies amb estos colors al sostre del passadís principal perquè els pacients puguen seguir-les i arribar, sense pèrdua, a les zones que han de visitar. Gràcies a este codi de colors, els pacients i els seus familiars troben, de forma fàcil i àgil, les zones a què han de dirigir-se, cosa que agilitza els fluxos de persones pel Servei d’Urgències.