L’Alcúdia commemora el Dia de la Dona Treballadora

0
627

Arribat el 8 de març, l’Ajuntament de l’Alcúdia commemora aquesta data amb una programació variada que pretén arribar a tots els públics que apel·la a la mobilització a favor dels drets de les dones per a seguir contribuint a una societat més justa i igualitària.

Els actes van començar el divendres 22 de febrer amb la inauguració de l’exposició CIENTÍFIQUES INVISIBLES. El concert ELS DIES I LES DONES de SIS VEUS (Maribel Crespo, Eva Dénia, Patxi Ferrer, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado i Merxe Martínez) i la inauguració de l’exposició INTIMITATS PÚBLIQUESde l’artista local Cristina Castany (La Rulla)que es podrà visitar fins al 22 de març a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura, han estat altres de les activitats que ja s’han celebrat.

La programació continua la setmana que ve ambel XXI Marató a peu CAMINEM PER LA IGUALTAT,organitzat aquesta vesprada per l’associació TYRIUS. L’endemà, dimecres a les 19.30 a la Casa de la Cultura, tindrà lloc elDiàleg DONES CIENTÍFIQUES on s’abordarà el paper de les dones en el desenvolupament científic i tecnològic al llarg de la història. Al mateix recinte i a la mateixa hora, el dijous 7, es projectarà el documental EN LA BRETXA de Barret Films, on es conta l’experiència en primera persona de set dones que exerceixen professions que tradicionalment han estat masculinitzades.

Pel que fa al 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, no s’ha programat cap acte a la localitat, ja que aquest dia on s’ha d’estar és a la manifestació que es fa a València. És per això que, igual que es va fer l’any passat, s’ha organitzat un autobús per a facilitar el desplaçament a totes aquelles persones que vulguen anar.

Per a finalitzar amb els actes programats, el dissabte a les 10 del matí se celebrarà l’ESMORZAR POPULAR que, any rere any, organitza l’Associació de Dones de l’Alcúdia a la plaça Tirant lo Blanc. Per últim, a les 12.30 h al Parc del Patinatge, tindrà lloc l’espectacle de titelles CONTES EN FEMENÍ PLURAL de Teatre Buffo, una selecció de contes d’ahir i de hui on les protagonistes són les dones.

L’any 2018 va ser «l’any de les dones». La vaga i les manifestacions del 8M van culminar un seguit de protestes i de lluites feministes enxarxades per tot el món i van obrir les portes a una nova onada feminista globalitzada. Una sinergia que cal aprofitar per a seguir reclamant els drets i les discriminacions laborals i acabar d’una vegada per totes amb la bretxa salarial, el respecte en els mitjans de comunicació, la corresponsabilitat en la vida familiar amb el repartiment de les càrregues domèstiques i d’atenció a les persones dependents, lluitant contra la invisibilitat de les dones en la societat i exigint mesures que acaben d’una vegada amb la violència masclista.