Alzira seu dels campionats escolars en la modalitat de colpbol

0
709

 

El passat dia 15 de febrer van començar els campionats esportius escolars en la modalitat de colpbol al pavelló Fontana Mogort d’Alzira.

 

Al llarg dels pròxims mesos, aproximadament 300 escolars d’Alzira distribuïts en les categories de prebenjamins, benjamins i alevins participaran en els campionats de colpbol cada divendres en dos torns, un primer de 16.15 a 16.45 h i un segon torn de 16.45 a 17.30 h.

 

L’essència del colpbol és la busca d’un esport d’equip que supere les limitacions educatives dels esports tradicionals. És a dir, un joc col·lectiu que fomente la màxima participació de tots els jugadors, que reduïsca al màxim les diferències individuals i exigisca una necessària col·laboració i comunicació col·lectiva per aconseguir l’objectiu final del joc: el gol; és a dir, un autèntic joc d’equip.

 

Es tracta d’una disciplina creada pel mestre valencià Juanjo Biendicho fa més de 20 anys, que hui en dia està reconeguda en moltes escoles i campionats locals. La regidora d’esports, Aida Ginestar, ha manifestat al respecte: “Volem donar suport a un joc que naix amb l’objectiu clar d’integrar i fomentar la participació de tots, independentment de la condició física o del sexe dels jugadors, un joc que educa en la igualtat”.

 

El colpbol es definix com un esport col·lectiu d’invasió disputat per dos equips mixtos de set jugadors en un espai clarament definit, i la finalitat del qual és introduir una pilota en la porteria contrària a base de colpejos amb les mans.

 

Bases del joc

Les bases del colpbol són les característiques singulars del joc, que el fan innovador i diferent i li donen la seua personalitat. La pretensió és la pràctica d’un esport dinàmic, coeducatiu, integrador i solidari i, a la vegada, divertit i motivador. Els dos pilars fonamentals del colpbol són la cooperació i la coeducació, ja que es tracta d’un joc sempre mixt i jugat al primer toc.

  • Accentuació de l’esperit col·lectiu.
  • Coeducació i igualtat de gènere. Integració. Esport per a tots.
  • Superació d’estereotips.
  • Igualtat d’oportunitats.
  • Èxit i autoestima.
  • Riquesa motriu.
  • Atenció a la diversitat.