El tallafoc al paratge de la Casella ja es troba en la recta final

0
450
El tallafoc a les rodalies del Pla de Barber en la Casella
Treballador de Vaersa en plena neteja

Pep Carreres: “Es tracta d’una actuació històrica de la Conselleria de Medi Ambient”

 La primera fase que culminarà en breu arriba als 3 km de llargària

El tallafoc respeta totes les espècies de valor ecològic

La Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient finalitzarà en un termini de tres setmanes un tallafoc a la Casella al voltant del camí que va des dels pilars de l’entrada fins els Pla de Barber

A finals de març estarà finalitzada la primera fase, d’uns 3 km de llargària, del tallafoc que està construïnt la Conselleria de Medi Ambient en el Paratge Municipal de la Casella al terme d’Alzira, des de finals del passat mes d’octubre.

Una vintena de treballadors de Vaersa està rebaixant la vegetaciò a dreta i esquerra del camí, encara que respeten les espècies de valor ecològic, com carrasques, freixos, arborsers i l’espino albar, entre altres. L’amplària màxima del tallafoc, és en alguns trams de 33 metres, tot i que la majoria dels trams del camí són inferiors a eixa mesura.

Seguretat i evacuacions

Un dels objectius principals del «camí de seguretat» és facilitar l’accés de les dotacions de bombers, davant la dificultat que tenien els camions cuba per arribar a eixa zona del paratge. El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha valorat «molt positivamente este singular i històric projecte», que finançat totalment per la Generalitat, té un pressupost de 76.000 euros.

En declaracions a Riberaexpress, Carreres ha manifestat que es tracta «d’una actuació respetuosa amb els voltants», que es fa amb criteris de «seguretat» davant «possibles evacuacions o altres actes d’emergència».

La segona fase permetrà allargar el tallafoc fins la Valldigna, concretament fins la redona que enllaça la carretera CV-50 amb els municipis de Simat i Benifairó de la Valldigna. «Serà una camí de seguretat que unirà els dos valls i permetrà accedir d’una valla a l’altra i eixir amb més seguretat», explica el responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient.

Riberaexpress