Carlet dona el primer pas cap a la circumvalació de la CV-50

0
356

La Generalitat ha invertit quasi mig milió d’euros en la construcció d’una rotonda en l’eixida nord del municipi

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega destaca la importància d’estes obres per a la millora de la seguretat vial en el barri del Cortijo.

La Consellera d’habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha  afirmat que la Generalitat ha invertit 478.064 euros en la construcció d’una rotonda en l’eixida nord de Carlet per a «augmentar la seguretat viària i calmar el trànsit de vehicles». A més, les actuacions realitzades també «faran possible la circulació de vianants i ciclistes en condicions adequades de seguretat».

Així s’ha pronunciat la consellera en el transcurs de la visita que ha realitzat a les obres ja finalitzades d’una rotonda en la CV-50, en el terme municipal de Carlet, que han «solucionant un dels problemes de seguretat viària que existien en l’entrada al nucli urbà d’este municipi».

Durant la visita, Salvador, que ha estat acompanyada pel director general d’Obres Públiques,  Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i per l’alcaldessa de Carlet, María Josep Ortega, ha informat que la nova glorieta «és compatible amb la futura ronda urbana de Carlet pel que s’ha actuat dins de la reserva viària del PGOU». En este sentit, han recordat que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019 contemplen una partida amb una previsió de 4,5 milions d’euros per a esta actuació.

D’esta manera, la glorieta s’ha construït en la carretera CV-50, concretament en l’entrada al municipi de Carlet des de Catadau on no es disposava de cap intersecció, moderador de velocitat o element que forçara una reducció de velocitat. Cal recordar que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019 contemplen una partida amb una previsió de 4,5 milions d’euros per a esta actuació.

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha agraït la resposta del govern valencià a les necessitat del poble i ha explicat que «es marca ja un abans i un després per a la creació de la desitjada  circumval·lació, ja que és l’embrió d’esta necessària carretera». Cal recordar que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019 contemplen una partida amb una previsió de 4,5 milions d’euros per a esta actuació.

D’altra banda, Ortega ha recordat que «per primera vegada s’han pren mesures per a respondre a les demandes ciutadanes del veïnat del Cortijo que patia per la inseguretat del pas de cotxes a gran velocitat en l’entrada a la població i s’ha dignificat esta entrada a la població».

La rotonda sobre la CV-50 té una  ràdio interior de 20 metres, dos carrils de 4 metres d’amplària i voreres d’emergència de  mig  metre, així com una longitud de 40,8  metres. A més s’han instal·lat els senyals i l’enllumenat amb 21 bàculs.