Alba Sánchez i Tomás Sanchis representaran a Alzira en la XVII Copa d’Espanya

0
498
Emilo Estarlik, Diego Gómez i Mónica Carrió
Mónica Carrió

Alzira acull els millors halteres este cap de setmana, entre ells els alzirenys Alba Sanchez i Tomás Sanchis

  • Dissabte tindrà lloc la XVII Copa d’Espanya d’Halterofília, que comptarà amb l’actual campiona del món, Lydia Valentín
  • El torneig és un homenatge a l’alzireny Lorenzo Carrió

 

Hui s’ha presentat en roda de premsa la XVII Copa d’Espanya d’Halterofília, que se celebrarà al pavelló Pérez Puig d’Alzira el proper dissabte 23 de febrer. A l’acte han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el president de la Federació Espanyola d’Halterofília Emilio Estarlik, i la presidenta del Club d’Halterofília d’Alzira, Mónica Carrió.

 

Els millors halteres d’Espanya lluitaran per tal d’aconseguir una plaça enguany i intentar classificar-se per a Tòquio 2020. Es tracta d’una prova del més alt nivell esportiu, que comptarà amb atletes com Lydia Valentín, Andrés Mata o Josué Brachi, figures de l’halterofília espanyola reunides per a rememorar la nostra gran estrela alzirenya, Lorenzo Carrió. “Lorenzo reflectia els valors de l’esport. La nostra ciutat està al món gràcies a l’halterofília i sobretot a Lorenzo”, assegura Gómez.

Selecció de l’equip espanyol

La competició suposarà una presa de marques per a seleccionar l’equip espanyol que competirà en el Campionat Europeu 2019. Es disputarà en 4 tandes, que tindran lloc a les 10.00 h, 11.30 h, 13.00 h i 16.15 h. i en les quals participaran un total de 26 halteres. La jornada finalitzarà amb la inauguració de la tarima “Lorenzo Carrió”, que es traslladarà des de la seua ubicació habitual en el pavelló Julián Perea fins al Pérez Puig.

L’homenatge estarà conduït per David Chordà, amic de la família i autor de llibre amb la història del Club, publicat el passat 2011. L’acte finalitzarà amb el lliurament de trofeus en acabar l’homenatge.

 

Per la seua banda, Mónica Carrió ha agraït a l’Ajuntament, a la Regidoria de Esports, que dirigix Aida Ginestar i la Federació la seua col·laboració per tal de poder portar a Alzira esta competició en memòria del seu germà: “Vull destacar la gran resposta del món de l’halterofília que ha donat el seu suport al memorial, tant des del punt de vista dels atletes, clubs, jutges i fins i tot patrocinadors que no han dubtat a fer costat, per Lorenzo”.

 

Carrió, que també va ser junt amb el seu germà una esportista olímpica, ha remarcat la participació dels atletes locals com Tomás Sanchis i Alba Sánchez “estan molt ben preparats i de segur que tenen una gran participació”. A més, ha manifestat la importància de poder viure a la nostra ciutat un esdeveniment d’esta importància que fomenta la il·lusió de les bases de l’esport.

 

L’organització ha confirmat l’assistència aproximadament de 60 persones, entre entrenadors i esportistes.

 

L’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un servei gratuït d’autobús que eixirà des de la plaça del Regne al pavelló Pérez Puig, mitja hora abans de cada tanda, a les 9.30, 11.00, 12.30 i 15.45 hores. De la mateixa manera es podrà fer ús del bus des del pavelló fins a la plaça del Regne.

 

 

LLOC I DIA: el proper 23 de febrer de 2019 al pavelló Pérez Puig d’Alzira al carrer Ronda d’Algemesí, 0 https://goo.gl/maps/zBEJgd8vDpC2

HORARIS DE LES COMPETICIONS a les 10.00 h, 11.30 h, 13.00 h i 16.15 h

L’acte de lliurament de trofeus i la inauguració de la tarima a nom de Lorenzo Carrió, es realitzaran en acabar la competició de les 16.15 hores. (Aproximadament cap a les 17.30 de la vesprada).