El diputats del Congrés voten per unanimitat a favor de l’espardenyà d’Alzira

0
840
Els nostres cuiners han triomfat en el Congrés
L’alcalde d’Alzira Diego Gómez amb la diputada nacional Elena Bastidas i l’expedició de l’espardenyà en el Congrés
L’alcalde Diego Gómez junt el menú del dia

L’expedió alzirenya en l’hemicicle del Parlament

L’Espardenyà d’Alzira triomfa en el Congrés dels Diputats

 

Un total de 330 racions d’Espardenyà d’Alzira s’han repartit aquest dimecres en els dos restaurants del Congrés dels Diputats, dins el marc de la promoció realitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Alzira i Tus Notícias de la Ribera, coorganitzadors de l’III Concurs Nacional de Espardenyà Francisco José Ribera.

Una delegació d’Alzira encapçalada per l’alcalde, Diego Gómez, ha assistit a l’esdeveniment en el que els cuiners Vicenta Adán del Restaurant del Mercat d´Abastiments d’Alzira, Víctor Ros de Ros Studio de Llombai, Tere Carrascosa i Salvador Esteve de Gambrinus de Siete Aguas  (guanyadors de la I edició del concurs) van ser els protagonistes al costat de l’equip de cuina del Congrés dels Diputats encapçalat pel xef Arturo Guiroi que va confirmar que «repetirem el plat perquè ens ha encantat, encara que ho farem només amb pollastre i anguila perquè siga més fàcil de menjar, pels ossos del conill».

La delegació alzireña va ser rebuda pel portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats Joan Baldoví, que va fer d’amfitrió en la visita al parlament espanyol. També va rebre la salutació per part de la diputada del Partit Popular d’Alzira, Elena Bastidas i diversos diputats bascos que es van interessar pel plat i per la ciutat.

Racions esgotades

L’alcalde Diego Gómez va destacar que «aquesta actuació ve a complementar l’objectiu marcat al principi amb les dues actuacions previstes a Madrid, una en Fitur en el mes passat i aquesta de portar la espardenyà a la cuina del Congrés dels Diputats, perquè les persones que estigueren en aquest, justament un dia coincidint amb un plenari important a Madrid, pogueren provar el nostre plat típic». Cal assenyalar que «l’Espardenyà» d’Alzira estava en la Carta del Menú del Dia com el segon plat principal i es van esgotar tots els guisats que es van fer.

En el mateix acte es va repartir la Reganyà d’Alzira com a postre i aprofità el mateix per a repartir, a través de la Tourist Info local, bosses informatives sobre la ciutat d’Alzira , un CD interactiu i altres detalls de merchandaising. La delegació alzireña va rebre les felicitacions de l’equip de cuina del Congrés dels Diputats, de diversos diputats i es va confirmar que una delegació del propi equip del restaurant del parlament estarà present en la III edició del Concurs de Espardenyà Valenciana Francisco José García diumenge que es celebrarà el pròxim 10 de març en la Plaça del Regne.

MIQUEL FONT