Planten arbres en la futura microreserva de flora d’Alzira

0
902
Imatge de la plantació d'arbres al llit del Xúquer en Alzira

Al voltant de de 100 exemplars de salzes, 100 llorers, 200 murtes i 50 magraners, entre altres, s’han plantat hui al llit del riu Xúquer en les proximitats del pont de Ferro d’Alzira en la Festa dels Arbres. Han participats gent de totes les edats, a més de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, del regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, del president d’Alzicoop, Paco Clari, així com de dirigents de la Fundació Limne.

La zona, s’una hectàrea de superfície, havia sigut, prèviament, acondicionada, per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer arrancant la canya invasora per sustituir-la amb espècies característiques del bosc de Ribera.

Durant esta mateixa setmana s’han realitzat actuacions de plantació i de preparació del terreny amb personal de les brigades de la Conselleria, personal municipal del programa T’Avalem, de la pròpia Regidoria de Medi Ambient i de la Fundació Limne.

D’espai degradat a zona d’alt valor ecològic

Estes dos entitats estudien la possibilitat de sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient, la declaració d’este espai com a microreserva de flora, una figura de protecció que permetria preservar l’inventari vegetal i afavorir la conservació de les espècies botàniques amenaçades que alberga actualment este tram del Xúquer, com la fràngula. El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, assenyala que “a Alzira hem construït un engranatge entre administracions, entitats conservacionistes i ciutadania que ha permés transformar, en pocs anys, un espai completament degradat en una zona d’alt valor ecològic”.