Diego Gómez: «L’economia local d’Alzira viu un periode de revifament»

0
576
Construcció de noves vivendes en el seector Hort de Galvanyón d'Alzira
Parcel.la d’una nova empresa que ha començat a instal.lar-se en el polígon El Pla

Alzira ha incrementat un 40% en esta legislatura els ingressos per llicències d’obres

Dels 14,2 milions de 2015 s’ha passat als 19,8 milions de 2018

Noves empreses s’instal.len en el Parc Empresarial El Pla

La taxa d’atur -un 16%- és semblant a la de l’inici de la crisi econòmica

El progressiu increment de les llicències d’obres menors i majors durant esta legislatura, així com la instal.lació de noves empreses en el Parc Empresarial El Pla, fan que «assistim a un periode de revifament de l’economia local», segons l’alcalde d’Alzira Diego Gómez

En el cas de la concessió de llicències el consistori ha augmentat més d’un 40% des de 2015. Eixe any les arques municipals ingresaren un total de 14,2 milions d’euros; 4,8 en obres menors i 9,4 en obres majors. En 2016 el total fou prou semblant, 14,1 milions d’euros. En canvi l’any 2017 la demanda de llicències va registrar un retrocés, al baixar fins als 12,3 milions d’euros.

El revifament s’ha produït en 2018 quan el consistori atorgà llicències per obres menors per un total de 7 milions, als que es sumaren els 12,8 milions per obres majors, el que suposava un augment del 60% respecte a l’any anterior.

La recuperació de l’economia local s’ha deixat notar també en la instal.lació de noves empreses en El Pla durant el darrer quatrieni, com l’empresa de maquinària CMA, d’Edicions Bromera, Reciclajes El Júcar, l’ampliació de Clearpet, mentre estan fent ja moviment de terres, dos noves mercantils; Reciclajes i Transformaciones, a més de Fruxeresa. Mentre el Grup Mazo, ultima el seu projecte per començar les obres a finals d’any, en una parcel.la de 100.000 m2 de superfície.

El govern local valora «molt positivament» que la capital de la comarca tinga ara una taxa d’atur del 16%, molt pròxima al 15,5% de l’any 2008 quan començà la llarguíssima i profunda crisi económica. Disminució de l’ocupació a la que «també ha contribuit», segons l’alcalde que s’ha passat en esta legislatura dels 1,5 milions de 2015 als 5 milions de 2018, en «polítiques de formació i ocupació».

Inversió pública i privada

En esta reactivació de la inversió privada «han tingut que vore les ajudes i subvencions per a obres públiques en els municipis aportades per la Diputació i la Generalitat», segons Gómez «beneficiant-se l’activitat privada de la subvenció pública«.

La primera autoritat local explica a Riberaexpress que l’Ajuntament «treballa per millorar l’economia local, canviant la imatge i la fisonomia de la ciutat, agilitzant la concessió de llicències i desbloquejant expedients en esta legislatura que dataven de l’anterior». També amb la nova planificació urbanística i amb la millora de l’accessibilitat als polígons industrials «tasca que cal continuar», afegix l’alcalde d’Alzira, que qualifica com «tot un repte» la futura connexió amb l’autopista AP-7.

Diego Gómez es conscient de les dificultats que patix l’accés nord a la ciutat i es este sentit s’ha mostrat «reivindicatiu» perquè les administracions autonòmica i central col.laboren en la seua millora. L’alcalde ho té clar respecte al canvi d’imatge experimentat per l’antiga Illa del Xúquer en esta legislatura; «si millorem la imatge de la ciutat contribuiren a que vinguen noves inversions».

Riberaexpress