Lliurament dels Premis del Concurs Audiovisual Medi a l’Alcúdia

0
458

El concurs audiovisual Medi lliura el primer premi al documental “Fam de terra”. “Reptiles valencianos” i “Paisatges del Maestrat” són les altres obres guanyadores en la segona edició del concurs. Els membres del jurat destaquen l’alta qualitat dels audiovisuals presentats.

➡️ Els treballs premiats poden visualitzar-se en el portal del Concurs de Medi en Youtube: https://www.youtube.com/cha…/UCyGBsrCyrRKodhyIutyAPdQ/videos

El passat dimecres, va tindre lloc el lliurament dels guardons de Concurs Medi, de documentals de medi ambient, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia. A l’acte va assistir el diputat de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Bort, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Paco Sanz, i la regidora d’Educació Pilar Huertas.

El realitzador Toni Lucas, ha estat el guanyador d’aquest concurs. El documental, centrat en Carcaixent, tracta la progressiva desaparició del paisatge citrícola valencià i s’ha endut el primer premi de la segona edició del certamen audiovisual, dotat amb 700 euros.

Per la seua part, el segon premi ha estat per al treball “Reptiles valencianos”, dotat amb 450 euros. Per segon any, el documentalista Javier Burgos s’endú el segon premi per un treball que retrata de prop els diferents rèptils que podem trobar al llarg de la nostra geografia. El tercer classificat ha estat el documental “Paisatges del Maestrat”, dotat amb 250 euros. El realitzador Juanmi Ponce descobreix aquesta comarca històrica en risc de despoblament des d’un punt de vista social, cultural i ambiental.

En l’acte de lliurament dels premis, el jurat ha destacat la diversitat temàtica de les obres premiades, així com el nivell qualitatiu dels 10 treballs que s’hi han presentat. El jurat del concurs ha estat conformat per professionals del sector audiovisual, provinents del mitjà de comunicació Samaruc Digital, així com de representants d’organitzacions ecologistes, com ara Xúquer Viu, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró i de la Diputació de València.

📷 David Pascual