La Generalitat instal.larà una Escola de Pacients en Santa Llúcia d’Alzira

0
1533
En esta part de l'edifici instal.larà Sanitat l'Escola de Pacients

Sanitat es compromés a invertir 4 milions en un màxim de quatre anys

L’escola ocuparà una superfície de 3.000 m2 distribuïda en tres plantes

Es donarà suport a malalts crònics i es faran tallers, cursos i conferències

La conselleria de Sanitat aprofitarà una part de l’edifici de l’antic hospital Santa Llúcia d’Alzira per obrir una Escola de Pacients amb una inversió superior als 4 milions d’euros

Així l’Ajuntament aprovarà un conveni amb la conselleria en el plenari d’este dimecres, mitjançant el que revertirà a favor del Consell, prop de 3.000 m2 distribuïts en tres plantes, perquè es puga instal.lar l’escola prèvia la seua segregació i rehabilitació.

Este tipus de centres, que ja existeixen en autonomies com l’andalusa i la navarra, es destinen a donar suport als malalts crònics per afrontar millor la seua malaltia, també a aprendres a cuidar-se per a gaudir d’una major salut i benestar. Fins i tot, ajuda també a les persones que cuiden a malalts. En esta acadèmia de pacients d’Alzira es faran tallers, cursos, seminaris, conferències, jornades i encontres, entre altres.

“Es tracta d’un projecte novedós de Sanitat que abasta la prevenció,, formació, seguiment i actuacions front les malalties i les cures“, segons ha declarat l’alcalde Diego Gómez a Riberaexpress

Deficiències i deteriorament

El consistori s’havia reunit l’any passat, tant amb el director general de Patrimoni de la conselleria d’Hisenda, per sol.licitar-li la reversió parcial de les instal.lacions que es troben amb bon ús, de l’hospital Santa Llúcia, i també per a exigir la reparació d’aquells espais que pateixen un fort deteriorament o ruïna.

L’ajuntament de la capital de la comarca fa 24 anys que va fer una cessió gratuïta a la Generalitat de l’antic hospital, mentre en juliol de 2014 va sol.lcitar en acord plenari, la reparació de les nombroses deficiències observades.

Ara, el Consell, davant la necessitat d’obtindre una instal.lació d’uns 3.000 m2 de superfície, per ubicar l’escola de pacients, ha demanat al consistori alzireny, “una part de l’edifici, prèvia la corresponent, segregació i conseqüent rehabilitació i adaptació”..

L’Ajuntament es compromet a dividir l’immoble en dos parts i a formalitzar “una nova cessió a favor de la Conselleria de Sanitat”.

Termini de 4 anys

La part de l’edifici, que cedirà Alzira, es troba al carrer Onda que fa cantó amb la Plaça de la Verge de la Medalla. Els 2.945 m2 de superfície es distribuixen entre els 1.131 m2 de la planta baixa, els 1.114 m2 de la primera planta junt els 700 m2 de la segona.

L’administració autonòmica es compromet a dur endavant este projecte sanitari amb un termini màxim de 4 anys, tot i que pot haver una pròrroga d’altre quatrieni si les dos parts estan d’acord, mentre l’Escola Pacients haurà d’estar en marxa un mínim de 30 anys.

Les autoritats municipals han lamentat el “fort deteriorament” que ha patit este antic centre sanitari per “no haver dut endavant” la conservació de l’edifici al que s’havia compromés des que es va produir la cessió fa ja 25 anys.

Riberaexpress