Corbera es rebel.la contra la pedrera

0
498
Vista aèria de la polèmica pedrera de Corbera

La Plataforma de Veïns contra la Pedrera enceta este dilluns una campanya informativa amb la distribució d’un video i de fullets per concienciar als habitants dels «més de 30 anys que patim el càncer de la pedrera i estem farts».

Per als components de la plataforma i també de l’agrupació Voluntarietat Mediambiental de Corbera; «és hora de mobilitzar-se» i per aixó demà dilluns començaran a repartir informació per les cases del poble.

Paralització de la pedrera

El problema radica en que les empreses que explota la pedrera ha fet cas omís a l’ordre de paralització i precinte de l’activitat minera dictada l’any passat per l’alcalde de Corbera Jordi Vicedo, que es va negar a prorrogar la llicència davant el desacord amb els directius d’Áridos Romafé i Canteras i Áridos Llaurí que presentaren, posteriorment una querella.

Estes mercantils s’han querellat contra l’alcalde, la secretària municipal perquè suposa «la destrucció de més de vint llocs de treball».

Vicedo manifestà en el seu dia que les empreses «no compliren el pacte» que consisti en la restauració de dos zones acotades de la pedrera.

Clevills i solsides

En el video gravat per la Plataforma es fa referència al que entenen per «infraccions urbanístiques», «negocis clandestins explotadors de la pedrera senese autorització» i «sancions mediambientals». Fins i tot denuncien que els moviments sísmics que de tant en tant es registren a la zona, «provoquen clevills en les vivendes i solsides als aquífers», a més que «la pols ho inunda tot, camps i vivendes«.

També aludixen a la negativa de les empreses que exploten la pedrera a «parar l’activitat» i a més denuncien «la intimidació a l’alcalde, la secretària i els funcionaris de l’ajuntament».