L’Ajuntament d’Alzira decidix alçar un monument a l’industrial Luis Suñer

0
1010
Familiars de Luis Suñer (esquerra) durant la presentació de la revista
El saló Daurat de la Gallera s’ha queda menut

El govern local ha acceptat la proposta formulada pels promotors d’Algezira Xúcar

El monument s’alçarà en l’antiga gasolinera de l’avda. Luis Suñer

Aurelià Lairón: «Suñer va ser l’alzireny més destacat del segle XX»

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha «acceptat el repte» d’alçar un monument a l’industrial alzireny Luis Suñer Sanchis, llançat pels promotors de la revista Algezira Xúcar que ha presentat esta vesprada el seu nº 2 al saló Daurat del Cercle Alzirey-La Gallera.

La iniciativa «es durà a terme el més prompte possible després de dignificar el lloc«, a l’antiga estació de servici ubicada a l’avinguda Luis Suñer, una vegada quede resolt el procés judicial que afecta a la gasolinera. En eixe espai, que es convertirà en un jardí, s’alçarà l’escultura que tindrà com a fons, el mural localitzat a l’antiga fàbrica de gelats Avidesa, hui Ice Cream Comaker Factory.

El director de la publicació, Aurelià Lairón, ha justificat esta iniciativa, que ha comptat amb el suport de nombroses institucions locals, en que Suñer, «va ser l’alzireny més destacat del segle XX, un industrial, un empresari, que a més va ser un gran mecenes».

Pel que fa a la revista, el que pretén, segons Lairón, «es contribuir a prestigiar tot allò que té a vore amb Alzira i la seua gent». A este respecte la primera autoritat local ha resaltat que «les investigacions històriques estan molt ben resenyades i documentades».

En este número 2, la revista inclou, junt a les seccions habituals, estudis, entre altres, dels arqueòlegs Bernat Martí, Rosa Enguix, Mª Jesús de Pedro i Gràcia Tormos, i dels historiadors Tomàs Peris, Norbert Blasco, Bernat Montagud, Mónica Ibáñez, Edgar Talens, Fernando Rodríguez, David Perpiñá, Jennifer Santapau, Mª Amparo Olivares i Miguel A. Vila.

En la presentació han intervingut també, el president de l’associació Alteris, Jesús Marrodán junt a l’historiador local, Vicent Garés i han assistit nombroses persones que han omplit el saló, entre elles familiars del fundador de Cartonajes Suñer i Avidesa.