Diego Gómez: «Anem a incorporar als aturats del programa T’Estime a altres tallers»

0
679
Alumnes de T'Estime del curs 2015-16

«En cap moment Alzira ha deixat de tindre un Pla d’Igualtat»

«És tracta d’una concurrència competitiva davant altres ajuntaments que han tret una puntuació superior»

Marina Mir: «Les polítiques d’Igualtat són transversals i es treballen de forma coordinada amb altres departaments municipals»

Un total de 30 aturats d’Alzira no han pogut participar en dos tallers d’especialitats com Atenció de Geriatria i Ajuda a Domicili, al no ser aprovat pel Servei Valencià d’Ocupació el passat mes de desembre. Els participants gaudixen durant el curs de 12 mesos de durada, d’un contracte de formació remunerat.

Un dels requisits necessaris, entre altres, per accedir a la subvenció es la presentació d’un Pla d’Igualtat de Dones i Homens. Així l’Agència Local de Desenvolupament IDEA, departament de l’Ajuntament d’Alzira, presentà un pla d’Igualtat prorrogat; l’últim elaborat pels departaments municipals datava de 2015, fins que en desembre passat el plenari aprovà l’actual en vigor. «En cap moment Alzira ha deixat de tindre un Pla d’Igualtat» assenyalava amb contundència l’alcalde Diego Gómez, que explica la diferència que hi ha entre les ajudes i subvencions directes que concedixen, bé la Diputació, bé la Generalitat, a les del Servei Valencià d’Ocupació «on distints ajuntaments accedixen a les ajudes, mitjançant una concurrència competitiva».

Altres factors

És com un concurs de mèrits en el que, a més del Pla d’Igualtat «intervenen altres factors», afegix la primera autoritat local i en este cas, la proposta d’Alzira «va traure una puntuació més baixa que altres municipis».

Gómez assegura que des de el mes de març de 2016, el consistori estava elaborant el tercer pla, «mentre l’últim aprovat es troba prorrogat», segons comenta la regidora d’Igualtat Marina Mir. Segons la titular d’este departament municipal, «les polítiques d’Igualtat són transversals donat que es treballen des de totes les àrees municipals».

Tasca coordinada

Una tasca que es fa de manera «coordinada» per «actualitzar el document, fent els canvis necessaris per tal de millorar-lo».

D’altra banda l’alcalde ha volgut eixir al pas de les crítiques formulades des de Ciudadanos i el PP, que han acusat al govern local de «negligència» per haver perdut la subvenció i deixat sense ocupació a 30 aturats. Segons Gómez, al tractar-se d’un curs de formació en pràctiques «no hi ha cap relació laboral amb els aspirants», i «menys mentre  que el programa T’Estime no compte amb l’aprovació del Servei Valencià d’Ocupació.

Negociació

Així el president del consistori ha avançat que «estem negociant amb el Servef altre programa que incloga a 30 persones», després de recordar que Alzira, mitjançant IDEA, concursà davant altres ajuntaments i «mentre els anys anteriors ens el concediren, en esta ocasió no hem tingut la mateixa sort malauradament».

Gómez ha negat que s’haja comés «cap negligència«, per part del govern local. I ha aprofitat l’ocasió per a recordar que la capital de la comarca destinà en 2018, «més de 5 milions d’euros a polítiques de treball i ocupació, davant els 1,5 milions de 2015″. I que la tasca de l’executiu local, » ha contribuït a que Alzira tinga ara una taxa d’atur semblant a la de l’any 2008, quan començà la crisi econòmica». En eixa data hi havien 3.036 persones que buscaven treball (un 15%), davant els 3.183 que hi havien en desembre de 2018, poc més del 16%.

Riberaexpress