Tudela: «El Pla ha de comptar amb una connexió directa a l’Autovia de Guadassuar»

0
546
Raül Tudela hui en el Parc Empresarial El Pla
Parcel.la on han començat les obres l’empresa Reciclajes y Transformaciones

El president dels empresaris d’Alzira destaca el projecte del Grupo Mazo 

Les empreses dels polígons industrials deuen estar connectades mitjançant les últimes tecnologies

El Parc Empresarial El Pla continua omplint-se poc a poc d’empreses, així la mercantil «Reciclajes y Transformaciones» està fent el moviment de terres previ a la seua instal.lació, en una parcel.la contigua a la de CMA, mentre altra firma «Destrucción Confidencial de Documentación (DCD), del grup Martinez Cano, culmina estos dies la seua nau industrial.

El president de l’Associació Empresarial Alzira (AEA), Raül Tudela resalta les virtuts d’El Pla; «compta amb una excel.lent ubicació, els accessos són perfectes i a més no és inundable». En l’aspecte de la inundabilitat considera que les mesures imposades per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer «són massa exigents, fins el punt que si entrara una gota en el polígon a Alzira l’aigua arribaria pels segons pisos dels edificis».

La indústria i la crisi

La lenta instal.lació d’indústries en este modern polígon industrial obeix, segons Tudela a que «davant la crisi econòmica siguen molt cautes a l’hora de plantejar-se la construcció de noves instal.lacions i a que la indústria a nivell nacional no ha recuperat encara el pes que tenia».

Tot i això el màxim dirigent de l’AEA, que va sustituir a Pepe Villalba al capdavant de l’associació l’any 2017,ha resaltat «la gran dimensió» que té el projecte de l’empresa Grupo Mazo que ocuparà una parcel.la d’uns 100.000 m2 en el parc empresarial.

Però els empresaris reivindiquen «un accés directe a l’autovia de Guadassuar» des del polígon industrial, a més que les empreses que s’instal.len «deurien estar connectades mitjançant les últimes tecnologies».

Tudela enten que les ajudes concedides als polígons industrials per l’IVACE per a què al menys un d’ells «siga de segona categoria, donat que fins ara tots són de tercera», després que advertira la «importància de tindre polígons amb les tecnologies més avançades».

Connexió amb l’AP-7

Els empresaris es mostren prou satisfets de què els Pressupostos Generals de l’Estat hagen destinat, encara que una partida modesta, al projecte de connexió amb l’autopista AP-7. Un projecte que beneficiarà especialment al polígon de la carretera d’Albalat, al que Tudela considera «el més consolidat, però també el més vell del poble».També resalta que el futur enllaç amb l’autopista del Mediterrani suposarà «un impuls per a l’Hospital de la Ribera i per a Alzira».

Pel que fa a l’àrea industrial de la ctra. d’Albalat, el president de l’AEA advertix que els treballs de millora que està executant actualment la Diputació «no son els més adients, sinò que la prioritat era ampliar tota la carretera i fer els arcens que no té en l’actualitat».

Riberaexpress