Alzira canvia el lloc de la benedicció dels animals i estudiar eliminar la rampa de l’Escoles Pies

0
1586
Els cavalls no passaran pel nou Hort dels Frares
Enguany podria ser la última vegada que les cavalleries pugen esta rampa
Enguany les fustes sobre els escalons s’han reforçat «més que mai»

La benedicció es farà el dissabte en l’encreuament d’Hort dels Frares amb Reis Catòlics

Per evitar el deteriorament del nou paviment del carrer Hort dels Frares 

La pròxima setmana s’estudiarà la possibilitat d’una alternativa a la rampa d’Escoles Pies

L’Ajuntament argumenta motius de seguretat en participar un centenar de cavalleries

La benedicció dels animals de la processó de Sant Antoni es farà el pròxim dissabte en el creuament d’Hort dels Frares amb el carrer Reis Catòlics per evitar el deteriorament del nou paviment que puguen causar les ferradures dels cavalls quan saluden davant del capellà

Per a la pròxima setmana, Ajuntament i Festers, han convenit en reunir-se per tal d’estudiar la possibilitat d’eliminar la tradicional pujada dels animals per les Escoles Pies en les futures processons.

El canvi en el tram final de la processó sols afectarà als cavalls i als carruatges que deuran girar per Reis Catòlics en direcció a Dr. Ferran en arribar al creuament de la farmàcia, mentre la resta de participants seguirà pel renovat tram d’Hort dels Frares en direcció a la Plaça Major.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, ha explicat a Riberaexpress que la decissió de canviar el lloc de la benedicció ha estat presa pels mateixos festers arran que els tècnics del Departament d’Obres i Projectes els advertira «dels danys que poden causar les cavalleries en els adoquins blanets» destinats als vianants. «No hem prohibit res als festers, sols hem sugerit el canvi com una mesura de prevenció», segons Pascual.

Els animals, sí que xafaran el nou adoquinat del carrer Santa Rita, però, segons estimen els tècncis municipals el fet de no parar i arrancar les cavalleries evitarà que el paviment es veja afectat. La premura de la decissió ha evitat que els titulars dels cavalls pogueren canviar les ferradures metàliques per les de goma.

Alternatives a la rampa

L’Ajuntament també ha proposat als organitzadors de la festa de Sant Antoni que estudien alternatives per tal d’evitar que a partir de 2020 els cavalls individuals i els carros pugen per la rampa de fusta que s’instal.la per salvar els escalons de les Escoles Pies.

Pascual esgrimix «motius de seguretat» per a tractar de modificar el recorregut, «donat que al principi d’esta tradició eren molts pocs els equins que participaven, mentre en la processò d’enguany participaran prop d’un centenar».

El tinent alcalde d’Alzira «es pregunta si és necessària l’exhibició de pujar la rampa quan hui la seguretat dels assistents està per damunt de tot». Enguany s’han reforçat els tablons de fusta que permitixen a les cavalleris passar de la Plaça Major a les Escoles Pies. «Enguany la rampa està més reforçada que en la vida, encara que previndre és millor que curar», diu Pascual que, tot i això, si s’elimina este punt del recorregut «serà per un acord entre tots».

Les autoritats locals temen que proximitat dels espectadors puga causar alguan desgràcia personal cas de bolcar algun dels carruatges participants.

Riberaexpress