Escolars de Carcaixent ajudaren a la victòria del València davant l’Sporting de Gijón

0
377
El camp de Mestalla anit

L’activitat va estar coordinada entre la Fundació Cor Blanquinegre i l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament

 

Ahir 32 escolars de Carcaixent, amb risc d’exclusió i vulnerabilitat social, gaudiren del partit de futbol de la Copa del Rei entre el València C.F i l’Sporting, gràcies al programa de la Fundació València C.F «Escoles Cor Blanquinegre» en el qual es troben integrats tres centres públics de la localitat.

L’activitat  va estar finançada pel València C. F, coordinada amb els centres educatius participants i l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Carcaixent qui a més a més, es va fer càrrec de la despesa del desplaçament per fer possible l’assistència a l’activitat.

Este programa consisteix en la posada en marxa d’escoles de futbol del València CF. en coordinació amb centres d’educació Primària i Secundària en distintes poblacions, on es realitzen entrenaments setmanals per antics jugadors del club en instal·lacions municipals i durant les quals s’efectua una avaluació del comportament i rendiment dels menors participants, que no de la seua destresa  esportiva.

L’Àrea Social i Solidària, és essencial en l’estratègia de la Fundació del València CF. i s’articula mitjançant nombroses activitats, entre elles el programa «Escoles Cor Blanquinegre» que utilitza el futbol per desenvolupar l’autoestima, la confiança, el respecte, la tolerància i molts altres valors en xiquets i xiquetes amb risc d’exclusió i vulnerabilitat social.

La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, qui també va estar present en el partit, va  ha volgut agrair a la Fundació del València CF la implicació que ha tingut amb els escolars de la localitat «a banda de l’experiència de vindre a Mestalla, Cor Blanquinegre ha donat l’oportunitat a menors  amb un context social complicat, la possibilitat d’utilitzar l’esport com a instrument motivador per a que puguen millorar el rendiment escolar i cresquen com a persones, marcant-se reptes i superant-los, per la qual cosa estem molt contents de poder col·laborar amb ells». La regidora també ha volgut mostrar el seu agraïment als col·legis per col·laborar amb la iniciativa.