El balcó del Xúquer ja mira al riu des d’Alzira

0
895
El balcó d'Alzira ja mira al Xúquer
El mirador divisa també el barranc de la Casella

El mirador del Xúquer es troba prou avançat i ja mira, des de hui, el riu des d’un lloc privilegiat on contempla també el barranc de la Casella

Hui s’ha instal.lat la plataforma de ciment, encara que les obres d’acondicionament de l’antic abocador tardaran un parell de mesos en estar totalment culminades. La zona comptarà amb bancs i arbres i formarà part de l’Anell Verd que circunvalarà Alzira.

Este primer balcó, que divisa el Xúquer, ocupa una superfície de 270 m2, mentre la regidoria de Medi Ambient ha projectat un segon més menut, d’uns 75 m2 que visualitzarà la confluència del barranc de Barxet amb el Casella. Tots dos miradors, que compten amb el suport de la Diputació de València, estan pressupostats en 200.000 euros.

Segons l’alcalde d’Alzira Diego Gómez «es tracta d’un projecte important de regeneració del Xúquer” destinat a “integrar” el riu en la vida de la ciutat, després de “viure sempre d’esquenes”.

Parc i mirador

El mirador del “Riu Xúquer” se situa sobre un antic abocador, en la confluència entre el barranc de la Casella i el Devastador. Amb el projecte d’aquest nou parc periurbà i el desenvolupament del mirador al riu, es pretén recuperar el paisatge fluvial que posseeix un gran potencial lúdic i de descans i generar un àrea mediambiental molt interessant recuperant la senda fluvial i possibilitant el gaudir de les infraestructures hidràuliques a la ciutadania d’Alzira.

En el projecte es contempla la reordenació volumètrica del terreny existent, realitzant connexions visuals de la senda fluvial amb el passeig del Malecó aprofitant els canals oberts que produeixen les dues línies de mitja tensió que travessen la parcel·la, dotant de visibilitat i per tant augmentat la sensació de seguretat en aquest parc.

El parc formarà part del futur anell verd d’Alzira, els objectius principals del qual són, segons el regidor de Medi Ambient Pep Carreres, «potenciar la mobilitat, ajudar la conservació dels hàbitats, espècies i elements naturals», a més de «lluitar contra el canvi climàtic».