A 30, per favor / Opinió: Col.lectiu La Clau

0
748
Senyal que prohibeix circular a més de 30 km/h en l'avinguda de la Hispanitat

Aquesta setmana l’equip de govern d’Alzira i concret, la regidoria de Seguretat Ciudadana que encapçala, Sara Garés (Compromís),  ha implantat una nova normativa de tràfic que per al col·lectiu La Clau és una mesura que fica a la nostra ciutat i als seus veïns en el mapa de les ciutats sostenibles i segures de tot l’Estat espanyol, una mesura que ens sembla fantástica i molt encertada encara que cal insistir en fer una campanya de sensibilització per a que s’anlitzen els beneficis per als ciutadans i buidar d’alarmismes aquells que pensen que és una acció amb finalitat de recaptació.

Per sentit comú,no circular a més de 30 per hora en un casc urbà on hi han semàfors, pas de viananats, senyals d’stop etc, és la millor forma de que els usuaris dels vehícles siguen més prudents i els veïns estiguen més segurs. A 50 per hora o més augmenta la possibilitat d’accidents i estos són més greus.

Per això cal tindre en compte que reduir la velocitat a 30 km/h implica que les possibilitats de morir atropellat són 9 vegades menors que a 50km/h; una reducció del nivell de soroll de 3 dBA (el 80% de la contaminació acústica de les nostres ciutats ve causat pel trànsit rodat); reduir el consum de combustibles d’automoció i per tant, la seua importació; incentivar l’ús de la bicicleta per part d’usuaris que actualment no s’atreveixen a usar-la; contribuir als objectius climàtics i una important millora en la salut de les persones per la reducció de la contaminació de l’aire.

Tot aixó conjugat amb les noves infraestructures de peatonalització que ha pres el govern al les zones de Hort dels Frares i Pérez Galdos i que en el seu dia  varen sert tan criticades de forma malintencionada per part d’alguns, ara demostren que aquests projectes d’ acosenguir una ciutat per a les persones ha sigut un encert.

Amb este nou model de ciutat el govern local ha aconseguit que es reduisca la circulació pel centre urbà i que els usuaris facen servir les rondes externes que també s’han optimitzat amb les redones de Vicente Vidal. I si a això li afegim l’anell verd Alzira comença a ser una ciutat més amable, més verda i més sostenible.

Per això, conductor “a 30, per favor”. I tranquils que els automòbils no es calen si es va a 30 Km/h.

Col·lectiu La Clau