Alzira comença la cimentació dels balcons del Xúquer

0
520
Cimentació del mirador del Xúquer

El més gran de 350 m2 mirarà al riu

Des del menut es veuran els barrancs del Barxeta i Casella

La finalització dels treball s’ha endarrerit fins el mes de febrer

A la zona del malecó d’Alzira es construïxen, estos dies, dos balcons, pressupostats amb 200.000 euros, amb el suport total de la Diputació; el més gran, d’uns 350 m2 de superfície, mirarà cap el Xúquer, mentre des del més menut, de prop de 75 m2, mirarà des d’un lloc privilegiat els barrancs de la Casella i de Barxeta, tot just en la zona on confluixen.

Les pluges del passat mes de novembre han endarrerit les obres, que en principi, deurien estar acabades a finals d’enguany. L’empresa constructora ha iniciat ja la cimentació del mirador del Xúquer, al temps aplana la zona colindant. Segons el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, els dos balcons poden ser gaudits pel veïnat “el pròxim mes de febrer”.

Parc i mirador

El mirador del “Riu Xúquer” se situa sobre un antic abocador, en la confluència entre el barranc de la Casella i el riu. Amb el projecte d’aquest nou parc periurbà i el desenvolupament del mirador al riu, es pretén recuperar el paisatge fluvial que posseeix un gran potencial lúdic i de descans i generar un àrea mediambiental molt interessant recuperant la senda fluvial i possibilitant el gaudi de les infraestructures hidràuliques a la ciutadania d’Alzira, que en aquests moments són desconegudes, i que és un element cultural que ens identifica amb el nostre territori.

En el projecte es contempla la reordenació volumètrica del terreny existent, realitzant connexions visuals de la senda fluvial amb el passeig del Malecó aprofitant els canals oberts que produeixen les dues línies de mitja tensió que travessen la parcel·la, dotant de visibilitat i per tant augmentat la sensació de seguretat en aquest parc.

El parc formarà part del futur anell verd d’Alzira, els objectius principals del qual són: potenciar la mobilitat, ajudar la conservació dels hàbitats, espècies i elements naturals clau; propiciar l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic; contribuir a la prevenció de riscos; reforçar l’atractiu del territori pel seu valor com a espai lliure, patrimonial, recreatiu, d’oci i de formació per a la població i donar un valor afegit als paisatges culturals identificatius de la nostra ciutat.

Per a l’alcalde d’Alzira Diego Gómez es tracta d’un projecte “important de regeneració del Xúquer” destinat a “integrar el riu en la vida de la ciutat, després de viure sempre d’esquenes”.

 

Superfície total: 16.700 m2

Superfície jocs infantils: 1.000 m2

Superfície mirador principal: 380 m2

Superfície mirador superior: 600 m2

Àrea canina: 1.400 m2

Esplanada multiusos: 1.600 m2

Recorregut ecoterapèutic: 270 ml