Carreres: «Hem de corregir les errades històriques que s’han comés a Alzira»

  0
  471
  L'últim tram del barranc de Barxeta presenta ara esta poc habitual imatge
  Pep Carreres en la confluència del Xúquer amb al barranc de la Casella


  Comença la neteja del Barxeta i Casella

  Alzira presentarà al.legacions per ampliar el pont de Xàtiva

  La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha començat a netejar i drenar, els barrancs de Barxeta i Casella complint el seu compromís donat arran la barrancada patida per Alzira el passat dia 16. És una de les nombroses mesures que l’Ajuntament alzireny reivindicarà «per tal de corregir totes i cadascuna de les errades històriques que s’han comés a Alzira», segons ha assenyalat a Riberaexpress el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

  El responsable mediambiental de la capital de la comarca reclama una «política hidràulica correctora a tots els nivells després que a Alzira s’haja construït ocupant els desaigües procedents de les muntanyes, donat que no podem fer desaparèixer els barris i polígons industrials construïts en zones inundables».

  Carreres lamenta que es construira la barriada de les Basses «en un clot» i que les instal.lacions de l’antiga empresa Avidesa, «taponara l’eixida de quatre barrancs».

  Punts negres

  I adverteix que «patim dos punts negres que s’han de millorar», com el pont de Xàtiva sobre el barrancs de la Casella que s’ha d’ampliar, així com el Barxeta que «s’ha de desviar», bé «fent una desembocadura més dolça sobre el Casella, bé «desviant-lo directament al Xúquer que seria el més adient».

  Al.legacions

  Les dos reivindicacions foramaran part de les al.legacions que el pròxim mes té previst presentar el consistori local al Pla de Prevenció d’Inundacions.

  Dins de les infraestructures hidràuliques imprescindibles per a les autoritats municipals es troba el canal de les Basses, del que està prou avançada la culminació de la primera fase. En la segona està prevista la construcció d’un nou canal que vaja paral.lel al camí dels Pescadors però més a prop de la muntanya per a recollir les aigües pluvials dels barrancs del Respirall, Fosc, Gracia Maria i el de l’Arena.

  Riberaexpress