Alzira inicia els tràmits per acollir-se a les ajudes del Consell per les pluges de novembre

0
400
Làlcalde d'Alzira amb Mónica Oltra en un taller afectat per la pluja

L’Ajuntament d’Alzira inicia els tràmits per a acollir-se a les ajudes de la Generalitat Valenciana

 

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV) ha publicat hui l’acord del Consell, d’inici d’actuacions per a pal·liar els danys produïts per l’episodi de fortes pluges ocorregudes a la Comunitat Valenciana els dies 14 a 19 de novembre de 2018.

Amb este acord, de data 30 de novembre, i que produix efectes des de demà, 20 de desembre, s’inicia, amb caràcter d’urgència, el procés per a que les administracions públiques demanen ajudes per a béns i infraestructures públiques, així com les despeses derivades de les actuacions urgents com a conseqüència del temporal.

L’acord marca un termini de 45 dies per a presentar la memòria valorada de l’estimació de danys, amb la relació detallada de les infraestructures afectades i la seua localització, preferentment cartogràfica i la declaració que tots els danys s’han produït com a conseqüència del temporal, entre d’altres documents.

Les sol·licituds seran avaluades per l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà efectuar una estimació econòmica, que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental  per a la seua posterior aprovació pel Consell. L’execució de les mesures que corresponguen podrà dur-se a terme mitjançant el procediment d’inversió directa o pel procediment de subvenció.

L’alcalde, Diego Gómez, ha declarat que “este acord el va anunciar la vicepresidenta, Mónica Oltra, quan va visitar Alzira el dia 20 de novembre. Des d’eixe mateix moment, els departaments municipals estan treballant en la recopilació de les dades. Amb la feina feta fins ara, estem en condicions de presentar la documentació el més aviat possible”.

Gómez, en declaracions a Riberaexpress ha resaltat que els principals danys causats per la tempesta als ben de titularitat municipals es situen «en els camins del terme».