Alzira poda els ficus de la Plaça Major per combatre la plaga d’estornells

0
481
El primer ficus en ser podat este migdia a la Plaça Major
Treballador podant un dels ficus de la plaça

Pel dia volen pel terme buscant aliment i per la nit tornen a les zones més càlides de la ciutat

Ho fan amb grans bandades per estratègia de supervivència contra els depredadors  

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat hui una forta poda dels ficus existents a la Plaça Major per tal d’evitar que els estornells aniden per les nits i ocasionen nombroses molèsties als veïns i vianants del centre de la ciutat

Estes menudes aus, que es traslladen en bandades de milers d’exemplars, viatgen durant el dia pel terme a la recerca de menjar, però per la vesprada nit, volen del camp a la ciutat buscant la zona mès càlida. Així el seu lloc preferit de la ciutat és la plaça, en lloc del parc de l’Alquenència, «perquè fa menys fred per les nits i els estornells són de sang calenta» segons ha explicat a Riberaexpress el regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual.

L’estornell, segons els especialistes, vola en grans bandades, de forma sincronitzada, formant tupits núbols per estratègia de supervivència davant els seus depredadors.

Amb les branques, pràcticament buides de fulles, els estornells buscaran altres arbres i així deixaran de molestar amb el seu estrident soroll i sobre tot amb la brutícia que causen els seus excrements.

Consens

La mesura de podar els ficus ha sigut consensuada entre Pascual, la tècnica de zones verdes de l’Ajuntament d’Alzira i els tècnics d’INDITEC, empresa encarregada del manteniment i conservació de les zones verdes de la ciutat, per tal de frenar el més prompte possible la invasió o plaga d’estos pardalets que niuen en les branques dels ficus situats a la plaça Major i altres punts de la ciutat.

L’ajuntament, després d’avaluar diferents alternatives per poder allunyar els estornells del nucli urbà, ha pres la decisió d’actuar podant els arbres «com a mesura d’urgència”.

També ha previst, el consistori alzireny, realitzar tasques de neteja per a la retirada dels excrements que els estornells van deixant per allà on es concentren.