Bromera presenta a Alzira «Les boles del drac»

0
420

Es presenta a Alzira Les boles del drac, un llibre que recorda amb humor la infantesa de la generació nascuda entre 1975 i els 90


Amb Les boles del drac, l’escriptor Vicent Marco i l’il·lustrador Raúl Salazarrecuperen els records d’infantesa de la generació de lectors nascuts entre mitjans dels 70 i principis dels 90. Així, aquest llibre analitza en clau d’humor des dels mítics programes de televisió que van marcar molts dels que hui són adults fins a les fites més destacades de l’etapa infantil, com la primera comunió o les excursions i els jocs de quan anaven a escola.

La presentació a Alzira de Les boles del drac tindrà lloc al Centre Públic d’Educació de Persones Adultes Municipal Enric Valor (carrer Verge del Lluch, 2) aquest dijous,13 de desembre, a les 19.30 horesHi participaran tant Raúl Salazar, il·lustrador de Les boles del drac, com l’escriptor Vicent Marco.

Vicent Marco és l’escriptor d’aquesta aventura compartida amb l’il·lustrador Raúl Salazar, amb la qual Bromera fa un homenatge ple d’humor a la generació que va créixer amb el Canal 9 de Son Goku, Arale i Joan Monleón. Ambdós autors rememoren, a través d’aquest llibre ple de divertides il·lustracions i records, elements significatius propis d’una època en què aquells adolescents, que hui tenen entre 25 i 40 anys, escoltaven música en walkmans i consumien programes de televisió dels sis o set canals existents.

Vicent Marco (Benifaió, 1981) és periodista, traductor i escriptor. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, com Levante-EMV i Ràdio Nou i, actualment, col·labora amb el periòdic digital Valencia PlazaLes boles del drac és el seu primer títol a Bromera, després dels èxits De categoria i De molta categoria.

Raúl Salazar és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. En 2006, va cofundar l’empresa Círculo Rojo, on treballa com a creatiu i dissenyador. Actualment publica en la revista satírica El Jueves, així com en diversos periòdics en línia.

La sinopsi de Les boles del drac
Hi havia una època en què els xiquets encara pegàvem pilotades al carrer, i al pati jugàvem amb la trompa o botàvem la corda mentre menjàvem entrepans de mortadel·la. Anys en què una bicicleta era un tresor només comparable amb la col·lecció de fotocòpies de Bola de drac o de sobres perfumats. La mona de Pasqua duia un ou dur damunt, ensenyàvem al veïnat vestit i regals de la primera comunió, i per a vore els nostres dibuixos favorits calia estar puntuals davant d’un televisor que havia passat de dos canals a sintonitzar-ne sis o set si dirigies bé l’antena. I allí estàvem tots, davant d’una pantalla quadrada mirant cada vesprada les aventures de Goku, Oliver i Benji o Musculman minuts abans que apareguera Joan Monleón repartint diners i trencant vidrioles. Anys de Babalà, de xinets de la sort, de curar les ferides amb mercromina, d’escoltar música en walkmans, de menjar Apolos de vainilla i d’amor adolescent previ als telèfons mòbils. Uns anys que recordem amb un somriure a la cara i alguna marca al genoll, i que et convidem a reviure en este llibre ple d’aventures de la nostra infància tan inoblidables com les que visqueren Goku, Bulma i companyia mentre buscaven les set boles del drac.