Al voltant de 150 xiquets participen en el I SamTrail d’Alzira

0
711
La Muntanyeta de Sant Salvador escenari de les proves de trail

 

El trail running es caracteritza per celebrar-se en un entorn natural

Hi hauran tres recorreguts adaptats de 500 m, 1 i 2 km en la Muntanyeta

 

El pròxim diumenge 16 de desembre se celebrarà en l’enclavament de la Muntanyeta de Sant Salvador el primer trail dirigit per a xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys amb una participació de 150 runners

L’esdeveniment se celebrarà a les 11.00 h del matí i tindrà com a punt d’inici l’aparcament de l’ermita de Sant Salvador.

La Societat Alzirenya de Muntanyers presenta esta prova que suposa la iniciació a este esport i al mateix temps ens permet gaudir del contacte amb la natura i aprendre a respectar el medi ambient.

Els tres recorreguts adaptats d’1 i 2 km, i de 500 metres per als més xicotets, es faran baix la supervisió dels representants de l’entitat organitzadora cada 25 metres amb la finalitat de guiar els participants degudament.

 

La prova compta amb la col·laboració dels membres de la Creu Roja que assistiran els participants i de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alzira.

 

“Donem suport sempre a qualsevol activitat esportiva i més encara si va encaminada a motivar la pràctica esportiva dels més menuts. Valorem molt les iniciatives de les associacions locals que fan un gran esforç per a proposar noves formes de practicar esport”, assegura la regidora d’Esports, Aida Ginestar.

 

Amb esta iniciativa esportiva, el Sam Trail pretén donar l’oportunitat als més xicotets d’iniciar-se en esta disciplina esportiva reconeguda com a nova especialitat atlètica en el Congrés de la Federació Internacional d’Associacions Atlètiques (IAAF) de 2015 celebrat a Pequín.

 

‘Trail running’

El trail running es caracteritza per celebrar-se en un entorn natural en camp obert (muntanyes, deserts, boscos, platges o planures) en què el seu recorregut no pot tindre més d’un 20% de superfície asfaltada o pavimentada. El camí pot ser variat (camins, senders, pistes…) i la ruta ha d’estar degudament marcada.