Juan A. Sanjuán (vicepresident): «La Federació revitalitzarà la 3ª Divisió i la Preferent»

0
363
Sanjuán en el camp d'esports municipal de Venècia
Els 17 membres de la federació que presidix Salvador Gomar

Serem sensibles amb les necessitats dels clubs i esportistes

Volem consolidar el futbol femení amb el programa Valenta

Hi haurà un carnet per punts per lluitar contra la violència

El president de la UD Alzira, Juan Antonio Sanjuán, és el nou vicepresident de la Federació Territorial de Futbol de la Comunitat Valenciana i home de confiança de Salvador Gomar, que ha sustituït a Vicent MUñoz al capdavant del màxim organisme futbolístic valencià

«Per a mi suposa el reconeiximent al treball de molts anys en la UD Alzira i a la tasca que hem fet contracorrent i sense recursos en un club que podia haver desaparegut», confesava el nou dirigent federatiu a Riberaexpress.

Sanjuán resalta el «gran canvi generacional» experimentat en la nova directiva que compta amb un total de 17 membres, entre les que hi han varies dones, entre elles la presidenta de la UD Benimodo, Conxi Palancas.

El futbol professional contra l’amateur

Un dels principals objectius de la renovada federació és «revitalitzar la Tercera Divisió i la Preferent, per a qué tornen a tindre el protagonisme perdut». Pretenen «crear recursos» per als clubs i «incentius per atraure als espectadors» , fins el punt que el propi ens federatiu «s’implicarà en els partits de màxima rivalitat», després que en el seu dia el futbol professional «va rebentar al futbol amateur».

Apropar-se a clubs i esportistes

Sanjuán té molt clar que la federació «s’ha d’apropar als clubs i als esportistes» i ha avançat que a partir de la pròxima temporada «es produirà un gran canvi, amb una manera distinta de treballar» i per aconseguir-ho tenen previst fer «reunions periòdiques amb els dirigents dels clubs».

El president alzireny es mostra entusiasmat amb el seu rou repte; projectes tenim moltíssims» assegura, i entre ells destaca el Comitè que estudiarà mesures contra la violència en el futbol, entre elles la creació d’un carnet per punts, per als espectadors, a més «de mesures per controlar, evitar i concienciar als aficionats».

També tenen previst «consolidar» el futbol femení amb el programa «Valenta», que contempla, entre altres iniciatives, crear una categoria juvenil.

Sanjuán repetix, durant l’entrevista, que la federació «té que escoltar als clubs i esportistes, ha de ser sensible amb els seus problemes i necessitats».

La UD Alzira, a tan sols quatre anys del centenari, incrementa el seu pes específic en la renovada Federació Territorial de Futbol de la Comunitat Valenciana.