Ivan Martinez (EU) abandona l’acte commemoratiu de la Constitució al sonar l’himne nacional

0
900
Ivan Martinez ahir durant la seua intervenció en l'acte commemoratiu de la Constitució
L’alcalde i altres membres de l’equip de govern
Xiquets del Consell llegint articles de la Constitució

«La Constitució i l’himne nacional han sigut buidats de contingut»

«En la última dècada s’ha demuntat l’estat de benestar»

Alguns assistents qualificar de «falta de respecte» la decissió de Martinez 

 

El portaveu d’EU en l’ajuntament d’Alzira Ivan Martinez va bandonar ahir l’acte commemoratiu del 40 aniversari de la Constitució als primers compasos de l’himne nacional , que tancava la celebració, en senyal de protesta perquè «tant la constitució com l’himne ha sigut buidats de contingut durant la última dècada».

En declaracions a Riberaexpress, Martinez ha apuntat a la reforma de l’article 135 de la Constitució aprovada pel PP i el PSOE en ple mes d’agost que «significà el desplegament de les retallades i el desmuntatge de l’estat de benestar».

També s’ha mostrat contrari a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya que «perquè va fer perdre els drets del poble català».

Martinez assegura que la seua postura va estar «en consonància» amb el seu crític discurs sobre «la gran  recessió» patida a l’Estat Espanyol durant la última dècada en matèria econòmica i social.

Falta de respecte

Alguns dels presents qualificaren el fet de «falta de respecte»; qualificació a la que Ivan Martinez ha replicat, «fins a on jo sé, una falta de respecte és insultar. I no hem ofés personalment a ningú. Al contrari, el que indigna és que articles socials i de llibertats de la Constitució (vivenda, treball, estat social, igualtat de gènere…) són vulnerats dia a dia. I d’altres, quan ha convingut, sí s’han blindat o modificat: el 131, que el pagament del deute estiga per damunt de l’Estat de Benestar; o el 155 per intervindre una autonomia o tindre presos polítics».

En l’acte institucional de commemoració dels 40 anys de la Constitució Espanyola intervingueren, l’alcalde Diego Gómez i els respectius portaveus dels grups polítics municipals, a més de diferents entitats cíviques i socials de la ciutat, junt a membres del Consell de Xiquets i Xiquetes, llegint diversos articles de la Carta Magna.

Martinez va abandonar l’acte quan sonà en el Saló de sessions l’himne nacional que tancà la celebració.