40 anys de pau i concòrdia / Opinió: Fernando Pascual

0
383
Fernando Pascual ahir llegint un article de la Constitució

 

Jo tambe soc Espanyol!!

 

Hui celebrem un dia que ens permitix alegrar-nos i felicitar-nos per tot el que hem aconseguit com a poble en estos quaranta anys en el que esat vigent la Constitucio.

Aquesta Constitució que compleix 40 anys, és el resultat de l’acord entre les diferents forces polítiques i socials d’una època en la qual decidirem guanyar i triomfar junts.

Triomfarem perquè es van realitzar renúncies polítiques i personals per a trobar aqueix gran denominador comú que es diu conviure en llibertat.

Triomfarem perquè finalment vam aprendre que conviure en llibertat i sobretot respectar a qui pensa i sent d’una forma diferent.

La Constitució és, des de 1978, el principal fonament normatiu per a la creació d’un espai de pau, llibertat, diversitat i solidaritat, que fixa l’organització dels poders públics i fixa, així mateix, el ple exercici dels nostres drets i llibertats.

Molts son els ciutadans espanyols han nascut després de 1978. Que han tingut la gran fortuna de viure i educar-se en aqueix gran espai de concòrdia que representen els principis i valors de la nostra Constitució.

No estic defensant amb açò una visió intocable de la Constitució.

La Constitució pot ser i der ser modificada i ampliada en drets con la vivienda, la dependencia i les pensions.

Per aquest motiu considere que és obligació dels polítics de hui, com va ser dels d’ahir, treballar per el manteniment del consens constitucional.

Estic convençut que el que ens estan demanant els ciutadans mes allà de les legitimes diferències polítiques és tornar a la política amb majúscules.

Si la Constitució haguera de ser la imaginada per cadascu, no hi hauria Constitució possible.

Si les lleis hagueren de ser les imaginades per cadascu, no hi hauria lleis possibles.

Si els Estatuts hagueren de ser els imaginats per cadascu, no hi hauria Estatuts posibles

Per aixo el èxit de la Constitució del 78 radica precisament en què va ser el resultat del consens, de l’acord, del pacte de tots.

Hui en de reconeixer que no va ser empresa fàcil i per açò m’agradaria manifestar hui la meua admiració i reconeixement per aquells que la van fer possible.

Gaudiu d’un feliç dia de la Constitució.

 

Fernando Pascual Moscado

President del PSOE de Alzira