La República abandona Compromís per Alzira

0
957
Vicent Alonso i Vicent Martinez este matí durant la concentració dels pensionistes

 

El métode de l’elecció de la candidatura en el centre de la discrepància

 

La formació política «La República», una antiga escissió del PCE, ha abandonat la coalició Compromís per Alzira, a la que es va incorporar fa uns sis anys.

El seu portaveu, Vicent Alonso, ha atribuït l’eixida, en principi, a «discrepàncies en el funcionament orgànic», que va quedar formalitzada, anit, durant la reunió de l’executiva de Compromís, celebrada a la seu de la coalició.

Però Alonso ha reconegut, a preguntes de Riberaexpress, que el detonant del seu abandonament, està originat perquè els 15 membres de la República són partidaris de que la candidatura a les pròximes eleccions municipals, siga decidida ia aprovada per l’assemblea de la coalició.

Mentre la resta de l’executiva, integrada, majoritàriament, per militants del Bloc, es partidària que l’alcalde Diego Gómez (Independent) presente, en principi, el seu equip, per a ser després consensuat i aprovat en l’assemblea local.

«No volem ser un problema, ni tampoc perjudicar a Compromís» ha explicat Alonso que no ha aclarit si el seu partit es presentarà en solitari a les pròximes municipals, com ja ho ha fet en alguna convocatòria electoral.

Per la seua part el secretari local de Compromís, Vicent Martinez, s’ha limitat a «lamentar la pèrdua de la República», encara que ha entés la seua decissió.

Tots dos han coincidit este matí durant la protesta setmanal dels pensionistes davant l’Ajuntament i han mantés un diàleg cordial; «entrarem sense fer soroll i volem eixir igual», li esmentava Alonso a Martinez.

Sorpresa

L’actual alcalde Diego Gómez, a qui les assemblees del Bloc i de Compromís han elegit, per unanimitat, que encapçale la llista municipal, s’ha mostrat «sorprés» per la decissió de la República; «no han tingut paciència, fins ara no he pogut, ni tan sols pensar sobre la meua proposta», assegurava a este diari digital. Fins i tot Gómez reconeix que tampoc s’ha pronunciat, ni a favor, ni en contra, de la possibilitat que Vicent Alonso, puga anar en la candidatura en el número 3, segons li han fet saber fons de l’executiva.

Gómez ha comunicat, recentment, a l’executiva que farà la seua proposta una vegada s’aproven els pròxims pressupostos municipals que estan consensuant, estos dies, les tres formacions que integren l’equip de govern, (Compromís, PSPV i EU).

Riberaexpress