Este dimarts finalitza la presentació de peticions en els barris d’Alzira inundats

0
428
L'oficina de les Basses este migdia
L’alcalde amb dos damnificades del carrer La Unió

L’Ajuntament d’Alzira ha habilitat un servei informatiu que ha començat hui a les zones afectades per les pluges torrencials del passat 16 de novembre; Associació de Veïns les Basses i l’EPA Enric Valor per als damnificats de Venècia i del parc de l’Alquenència per tal de donar suport als interessats en el tràmit de les sol·licituds.

Es tracta d’un tràmit que requerix documentació adjunta i que té diferents modalitats en funció del tipus de sol·licitant i per això cal emplenar prèviament el model, abans de la presentació.

Conxa, una modista de 83 anys, veïna del carrer La Unión, ha sigut una de les primeres en ser ateses per les tècniques municipals a l’oficina oberta en les Basses. L’aigua va entrar «entre 20 i 25 cm» en la seua vivenda ubicada en planta baixa, danyant «mobles i portes per un valor d’uns 3.500 euros». Viu en esta vivenda des de la dècada dels 60 i ha conegut al voltant de mitja dotzena d’inundacions.

Conxa ha sigut atesa junt la seua veïna Xelo a la que li va entrar algun centímetre menys però amb danys semblants; «la humetat fa que comenen a bufar-se les parets de la casa i que tingam que pintar-la tota» explica a Riberaexpress, després de comentar la seua problemàtica amb l’alcalde Diego Gómez.

La primera autoritat local ha recordat la «complementarietat» d’estes ajudes destinades a compensar els danys en mobles i ensers» amb les que concediran el Consell i el Govern quan declara les tres barriades «zona catastròfica».

Les tres tècniques municipals expliquen als veïns que estes ajudes es concedixen tant als que tenen assegurades les vivendes, com a aquells titulars que careixen d’assegurança. Tot i que dels 25 afectats que han presentat pel matí les sol.licituts «sols hi havia amb l’habitatge sense assegurar».

La tramitació d’estes sol.licituts, que també afecten a comerçosos i comunitats de veïns, finalitzarà demà dimats. Les peticions seran traslladades, amb caràcter d’urgència, al Ministeri de l’Interior via Delegació de Govern.

Les oficines obertes són les següents:

  • Associació de veïns Sants Patrons Les Basses-Sant Judes, dilluns 3 i dimarts 4 de desembre en horari de 9h a 14h i de 17h a 20 h, al carrer Salvador Perlés, 80.
  • Escola d’*Adults Enric Valor dilluns 3 i dimarts 4 de desembre de 9h a 14h i de 17h a 20h, al carrer Verge del Lluch, 2
  • La Clau, tots els dies de 9h a 14h i dimarts i dimecres de 9h a 18h ininterrompudament. Carrer Rambla, 23.

A més a la pàgina web de l’ajuntament  es poden trobar les instàncies de sol·licitud i el fullet explicatiu en cas que es vullga vol emplenar des de casa.