Els danys en infraestructures i producció agrària s’apropen a 1,2 milions d’euros en Alzira

0
282
Solsida en un mur del camí Vell de Corbera

Alzicoop estima pèrdues provisionals en la producció per 537.000€

Els tècnics municipals valoren en 618.000€ els danys en infraestructures agràries

La major part dels danys tenen el seu origen en els 100 barrancs del terme

La regidoria de Medi Ambient ha estimat en 1.155.787 euros els danys produïts per la tempesta del 16 de novembre, entre les infraestructures agràries del terme i la producció agrària. Esta última, facilitada per la Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira -ALZICOOP- estima de forma provisional les pèrdues en 537.584 euros

L’informe dels tècnics municipals valora les pèrdues totals en 618.000 euros; dels que 277.000 corresponen a infraestructures en una vintena de camins rurals, 100.000 al dic del barranc de la Casella amb laseua confluència amb el Xúquer, 175.000, pel que fa als paratges naturals municipals, 37.000€ a l’erosió en talusos de la vorera urbana i 30.000€ a les obres en execució.

Segons l’informe «la major part dels danys» tenen el seu origen en bona part del centenar de barrancs que travessen el terme que compta amb un total de 94 camins rurals.

Les escorrenties de les intenses precipitacions – fins a 300 l/m2- a la vall de la Murta, «són els responsables dels danys que han patit les infraestructures rurals». Així cita al Camí Vell de Corbera on alçaren l’asfalt en una superfície de 100 m2. En la majoria dels camins els danys han estat produïts per arrossegaments i caigudes de murs de contenció.

Entre les pistes forestals afectades cap considerar la Solana de la Murta, la pujada a la Creu del Cardenal, l’accés al monestir i a la Casona de la Murta, així com la de la Font del Garrofer. Als 160.000 euros de les pistes cal afegir els 15.000€ corresponents als danys causats en la coberta de la Casona.

La quantiosa quantitat de danys produïts en instal.lacions agràries de domini privat s’han canalitzat, segons els tècnics, mitjançant l’oficina de La Clau.

Les pluges han retardat, de forma considerable, dos obres finançades, com  la millora paissatgística de l’entorn de la Casella i el Pla d’Arbrat Fase II en l’Anell Verd. I altres com l’acondicionament del mirador del Xúquer i la millora de l’entorn paissatgístic del Xúquer i del barranc de la Casella. Segons els tècnics municipals de Medi Ambient «és possible que es quede per executar un 30% de les obres», que al tindre que ser finançades per l’Ajuntament les consideren com a danys estimats en 30.200 euros.

Riberaexpress