Carcaixent comptarà amb un Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència

0
280

 

 

S’han realitzat  xarrades de sensibilització sobre la creació d’este òrgan participatiu per als xiquetes i xiquets i adolescents de la localitat

 

L’Ajuntament de Carcaixent, a través de la  Regidoria d’Igualtat i Benestar Social, ha iniciat les accions oportunes per a la creació del Consell Municipal de la Infància i Adolescència, un òrgan màxim de participació democràtica dels xiquets, xiquetes i adolescents de la nostra població. Al llarg de les últimes dos setmanes, s’han realitzat xarrades de sensibilització en els huit centres educatius de Carcaixent a l’alumnat de 5é, 6é i 1r de l’ESO, per tal de donar a conèixer d’una manera  lúdica la creació d’este òrgan representació, participació i interlocució entre la població més jove i l’administració.

L’objectiu que s’ha plantejat des de l’àrea d’Infància consisteix en promoure la   participació de l’alumnat i emplaçar-lo a les votacions que es duran a terme en breu per triar els portaveus que representaran a cada centre en el Consell. Este, que  tindrà una vigència de dos anys, pretén establir un canal de comunicació entre els xiquets/es i l’administració, per abordar temes que afecten les seues condicions de vida tant a nivell individual com col·lectiu.

El nombre d’alumnat que s’ha beneficiat de les xarrades que s’han realitzat durant la campanya de sensibilització, ascendeix a 727, dels quals 230  són de 5é, 240 de 6é i 257 de 1er de l’ESO. Al voltant de la primera setmana de desembre es realitzaran les votacions prèvia presentació de candidatura i de les quals s’extrauran els representants per al Consell, 2 per nivell educatiu (5é, 6é i 1r ESO) i centre, diferenciant entre el titular i el suplent.

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència se sumaria a altres consells que depenen de l’Àrea de Benestar Social, com el Consell de Drogodependències i Trastorns Addictius, el Consell d’Acció Social i Salut i el Consell de les Dones, creats al llarg de la present legislatura per a, en paraules de la regidora, «assegurar una forma de treball en què tinguen cabuda els sectors interessats i, a partir de la interlocució i del debat directe amb la ciutadania, poder realitzar polítiques municipals efectives que tinguen un benefici directe i real en aquells sectors als quals van dirigides». Així, ha destacat que este procés és molt interessant per als xiquets i xiquetes ja que “se’ls introdueix en la cultura de la participació donant-los la possibilitat de decidir actuacions que repercutiran directament sobre ells i elles”, ha afegit.