L’Hospital forma sanitaris de tota Espanya en anatomia del cervell i la columna

0
395

 

És l’únic curs XI Curs de Neuroanatomia Quirúrgica del país que integra teoria i pràctica, utilitzant la tecnologia més nova i les últimes tècniques en el tractament de malalties neurològiques

 

  • Els diners recaptats a través de les inscripcions, es destinaran a la Fundació NED, encarregada de formar metges i infermers de països en vies de desenvolupament

 

Alzira (28.11.18). L’Hospital Universitari de la Ribera formarà professionals sanitaris procedents de tot Espanya en anatomia del cervell i la columna, en l’onzena edició del curs ‘Neuroanatomia clinicoquirúrgica per a Infermeria i altres professionals sanitaris’, que se celebra des de hui i fins divendres a l’Hospital d’Alzira i que culminarà el proper dissabte a l’Hospital 9 d’octubre de València.

 

La Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya o les Illes Canàries són alguns dels llocs d’origen dels assistents a este curs, que ha estat organitzat pel Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari de la Ribera, en col·laboració amb la Càtedra de Neurociències de la Universitat CEU Cardenal Herrera i la Fundació Neurocirurgia, Educació i Desenvolupament (NED).

 

L’objectiu d’este Curs és contribuir a la formació continuada de professionals de la salut que tracten amb pacients neurològics (tumors cerebrals, aneurismes vasculars, hidrocefàlies, etc.), tant des del punt de vista quirúrgic com de rehabilitació.

 

Segons ha destacat el coordinador del Curs i cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital d’Alzira, José Piquer, «es tracta d’un curs únic a nivell nacional, per la integració que realitza de la teoria i la pràctica i per la presa de contacte dels assistents amb la tecnologia més innovadora i les últimes tècniques en el tractament de les malalties que afecten el cervell i la columna».

 

Així, per a les sessions teòriques s’està utilitzant tecnologia 3D que permet veure amb claredat fins a la més xicoteta estructura anatòmica del cos humà; per això, s’estan utilitzant el nou neuronavegador que s’ha incorporat recentment a l’Hospital Universitari de la Ribera i un exoscopi quirúrgic.

 

La part pràctica s’està duent a terme al Laboratori de Pràctica Quirúrgica de l’hospital alzireny, on els assistents podran posar en pràctica les explicacions teòriques a partir de disseccions anatòmiques i les exploracions en espècimens humans de cap i columna.

 

Fundació NED

 

Cal destacar que este Curs té, a més, un caràcter solidari, ja que els diners recaptats a través de les inscripcions, es destinarà a la Fundació Neurocirurgia, Educació i Desenvolupament (NED), que s’encarrega de formar personal mèdic i d’Infermeria de països en vies de desenvolupament.