L’alcalde d’Alzira recorda que el PP anuncià la construcció del canal de les Basses en el 2007

0
504

El plenari aprova per unanimitat demanar zona catastròfica per a Alzira

Diego Gómez anuncia ajudes de la Delegació de Govern pels danys en ensers

PP i Ciudadanos acusen al govern local de no avisar en temps i forma

La tempesata causa 1 milió d’euros de danys al terme municipal

Pascual acusa a l’oposició de practicar «deslleialtat institucional»

 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha recordat hui al Grup Municipal Popular que representants del Consell en l’any 2007 quan governava el PP anunciaren la construcció d’un canal per a recollir les escorrenties dels quatre barrancs desbordats el passat dia 16, per conectar-lo amb el barranc de la Casella mitjançant unes comportes.

Gómez, també li ha recordat al portaveu popular José Andrés Hernández, que la seua companya de partit, la diputada nacional Elena Bastidas, va aconseguir que els pressupostos de l’Estat de 2018 contemplara una partida de 800.000 euros per a la segona fase del canal de les Basses.

Estos recordatoris els ha fet la primera autoritat local durant el plenari d’esta nit per a replicar als populars que critiquen el nou canal per haver «agreujat» les inundacions patides pels barris de les Basses, Venècia i parc de l’Alquenència.

La corporació local ha aprovat, per unanimitat, demanar al Govern central la declaració de zona catastròfica.

L’alcalde els ha acusat de practicar «enginyeria barata» i de «no fer cas dels tècnics municipals» que asseguren que el canal va evitar una pujada de 35 centímetres al absorbir 20 milions de litres (20.000 m3) de les aigües desbordades dels barrancs de les Estrelles, Fosc, Garcia Maria i de l’Arena.

I remarcà que «en cap moment va entrar aigua del barranc de la Casella al canal de les Basses» a més de incidir en que «fa molts anys que no s’havia fet cap infraestructura hidràulica a Alzira». També resplicà que el govern local «va donar moltíssima informació».

La primera autoritat local anuncià que la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana s’ha compromés en aportar ajudes als afectats «per les pèrdues d’ensers».

Andrés Hernández responsabilitzà a l’equip de govern de «no avisar en temps i forma» i per tant de ser els «causants de la major part dels quantiosos danys materials causats per les inundacions». Mentre José Luis Ruiz de Ciudadanos manifestà que el tripartit «es recolza amb els tècnics per no conèixer les seues errades».

Per la seua part Fernando Pascual del PSOE criticà a l’oposició de «practicar una política destructiva» i «d’haver perdut la lleialtat institucional», i preguntà a J.A. Andrés i Mª José Llopis, on estaven eixa nit?», avisaren vostés a algun veí. A més acusà a populars i C,s de «desconèixer el Pla d’Emergències» i al mateix temps aprofità la seua intervenció per advertir que «ferem tot el que estava en les nostres mans».

Ivan Martinez, portaveu d’EU ha resaltat que este equip de govern «ha paralitzat l’urbanisme expansiu» que ha facilitat la inundació dels barris més baixos de la ciutat, a més de recordar que hi hauran ajudes «per a minimitzar els danys» i d’eixigir una «solució definitiva per al barranc de la Murta».

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres (Compromís), ha revetlat que el terme ha patit danys valorats en un milió d’euros, explicà que esta vegada s’ha tractat «d’una barrancada que mai s’havia produït». I apostà per «generar infraestructura de defensa» per corregir «les errades de governs anteriors».

Riberaexpress