El Ceip Alborxí d’Alzira guanya el XIII Premi d’Experiències Educatives

0
1116

 

El col·legi públic Alborxí ha rebut, de mans de l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez,  el Primer Premi del XIII Premis d’Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira» amb el projecte “Animacions lectores plurilingües: l’aventura de llegir”. Un guardó que s’emmarca dins dels premis d’Innovació Educativa que organitza cada any l’Ajuntament d’Alzira i la Fundació Bromera que estimulen i reconeixen la innovació i el treball que es fa a les escoles.

Una distinció que ens ompli d’alegria i de satisfacció, però que, sobretot, ens anima a continuar treballant en la mateixa línia de qualitat en la qual, des de fa molts anys, estem compromesos en benefici de les persones més importants per a nosaltres: els nostres xiquets i xiquetes.

El foment de la lectura, des de fa temps, és per a nosaltres una prioritat bàsica i ens ompli d’orgull que siga reconegut per tota la nostra comunitat educativa (docents, famílies i alumnat) com una de les nostres senyes d’identitat, com un dels nostres punts forts. Com també ho són, sens dubte, l’expressió escrita en la qual sempre hem destacat en tots els concursos convocats a la localitat; la música coral representada en el nostre cor; la tasca de conscienciació solidària que portem a cap o la pràctica d’una educació física saludable més enllà del centre escolar, estimulant la participació del nostre alumnat en totes les activitats esportives de la localitat.

Es tracta d’un treball sovint silenciós i invisible socialment, però necessari i imprescindible. El professorat del col·legi Alborxí és conscient que hem d’educar les nostres xiquetes i xiquets per al futur i, per això, té també com a objectiu essencial l’aprentatge de la capacitat lingüística en les tres llengües del nostre currículum: valencià, castellà i anglés. Motiu pel qual, el reconeixement que rebem pel nostre projecte “Animacions lectores plurilingües: l’aventura de llegir” ens és encara més gratificant.

L’acte va finalitzar amb l’actuació del Cor de l’Alborxí, que dirigit pel mestre de música, Félix Cortés, interpretà dues cançons, Siyahamba i Bon dia tot i aprofitant que era també el dia de la música.