José Mompó, un veí d’Alzira previngut

0
1758
José Mompó hui amb la seua lanxa a punt per si de cas

Entre els vehicles aparcats en una de les zones afectades per la inundació del passat dijous hi havia este matí, un ben diferent, que no és habitual que circule per carrers i carreteres; es tracta d’una lanxa motora semirígida que cridava molt l’atenció.

Estava a la porta d’un baix de l’avinguda Mestra Josefina Fernández (antiga Vicent Vidal) que netejava el seu propietari, José Mompó en haver pujat, fa dos nits, les aigües «al voltant de 25 cm».

Aigua per dalt dels genolls

Mompó ens ha aclarat que no la guarda per fer front a una important inundació de la zona sinò per ser un bon aficionat a la pesca submarina, encara que mai es sap al viure a escasa distància del barranc Fosc. De sobte ens ha comptat la seua vivència personal en la matinada del passat dijous; «cap a els 12:30 de la nit vaig dur al meu fill al Mercat d’Abastos i al tornar aparcava el meu vehicle en un lloc equidistant entre el col.legi Garcia Sanchiz i la meua finca, sense que poguera eixir davant la cortina d’aigua que queia a eixa hora».

Finalment, quan el pescador acostumat a baixar a prop de 20 metres de profundedat, es va atrevir a abandonar el turisme, «em vaig tindre que arromangar els pantalons perquè l’aigua superava el meus genolls».

Canalització del barranc Fosc

Este alzireny, instructor d’Arts Marcials a l’institut Josep Mª Parra, que recorda perfectament la pantanda del 82 i la riuada del 87, reivindica que «es canalitze ja d’una vegada» el barranc Fosc, el culpable de les inundacions patides per esta zona, tot i que ja feia ja molts anys que es lliurava.

En octubre del 82, el pescador de meros, corves i d’algun peix volador, recorda que va utilitzar una lanxa a rems «per poder visitar a ma mare que vivia en el carrer Santos». Ara es mostra molt crític i reivindicatiu davant les diferents administracions «per haver fet ben poc» en evitar les inundacions a la ciutat.

El tratge de neopré, amb el que buceja en les profundedats de Xàbia i Dènia i que sol guardar en el baix inundat, «ara el tinc dalt a casa per si esta nit l’ha de gastar».

Riberaexpress