F. Pascual: «El canal ha evitat que pujara l’aigua metre i mig a les Basses»

0
1646
Comportes del canal de les Basses esta vesprada
Punt on desemboca el noucanal amb el barranc de la Casella

El canal de les Basses s’ha plenat de gom a gom recollint les escorrenties procedents del barranc Fos i del Camí de l’Arena, i fins i tot s’ha desbordat en l’últim tram pròxim al barranc de la Casella on desemboca.

Així el regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual ha assegurat esta vesprada a Riberaexpress que este canal que construix la conselleria de Medi Ambient «ha evitat que l’aigua haja pujat fins a metre i mig al barri de les Basses».

Durant la major part del dia les comportes han estat tancades en baixar ple el barranc de les Basses, però a última hora de la vesprada s’han obert per desaiguar esta sèquia artificial que es troba prou avançada.

Pascual considera que els 235 l/m2 caiguts en 24 hores i sobre tot els 110 recollits en hora i mitja, durant la matinada, «superen la capacitat del canal», donat que «cal afegir l’aigua procedent dels barrancs i de les muntanyes pròximes».

La CV-50 tallada en la redona on estan fent-se les obres ha sigut oberta a mitjan vesprada. Mentre els veïns de Les Basses, però també de l’avinguda Pare Pompili, del carrer Cayetano Gómez España i rodalies  no han parat de netejar vivendes i baixos.