Marzà en Alzira: «El nou Rei en Jaume començarà tant ràpid com siga possible»

0
683
Alumnes de l'IES Rei en Jaume
Vicent Marzà junt l’alcalde d’Alzira Diego Gómez i la vicepresidenta de la Diputació Mº Josep Amigó en el Garcia Lorca

Educació invertirà 11 milions en el nou Rei en Jaume i 8 milions en el JM Parra

Altra inversió destacada són els 1,4 milions per ampliar el Blasco Ibàñez

 

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha manifestat hui a Alzira que les obres del nou IES Rei en Jaume, «començaran tant ràpid com siga possible». En resposta a Riberaexpress, Marzà «no» ha pogut confirmar que este institut comence a construir-se, «el pròxim estiu». tal i com assenyalà, recentment, l’alcalde Diego Gómez.

El representant del Consell ha advertit que les obres estan pendents dels «requeriments tècnics», i per això ha fugit de fixar una data d’inici. El que sí ha confirmat és que els 785 alumnes del Rei en Jaume estudiaran en les actuals aules, fins que les noves instal.lacions educatives estiguen acabades en els terrenys colindants.

A més ha explicat que «els recursos econòmics ja estan asignats» dins el Pla Edificant, en una partida que supera els 11 milions d’euros.

El Rei en Jaume del futur abastarà una superfície d’uns 20.000 m2 amb les 24 unitats d’ESO, 8 de Batxiller i 1 de Cicles Formatius que totalitzaran una capacitat per albergar a 1.060 alumnes.

El que falta per definir és la ubicació exacta dins les instal.lacions actuals de l’institut, que podria ser bé en el gran pati del centre, bé en l’antiga zona que ocupaven les dependències on es feien les pràctiques corresponents a l’antic institut de Formació Professional.

Rehabilitació del Parra

D’altra banda el conseller d’Educació ha confirmat que l’IES Josep Maria Parra serà rehabilitat, però «mantenint l’actual estructura davant el seu valor patrimonial i fins i tot ampliant el que faça falta», atenent a la petició de la seua comunitat educativa. La inversió en este cas superarà els 8 milions d’euros.

A més ha resaltat la inversió d’1,4 milions d’euros en «la millora i ampliació» del Ceip Blasco Ibáñez d’Alzira.