La pluja acompanya a la concentració d’Alzira contra la mort del Xúquer

0
729
Concentració en defensa del Xúquer este migdia a Alzira

Piragüistes d’Algemesí, Sueca i Alzira junt a membres de la Nova Muixeranga i de Xúquer Viu a més dels alcaldes d’Alzira i de Guadassuar s’han concentrat a migdia de hui davall la pluja i el Pont de Ferro de la capital de la comarca per criticar la «sobreexplotació» del Xúquer reivindicar un cabal «suficient» per evitar la mort del principal riu valencià.

En el curs baix del Xúquer la vegetació pròpia, el bosc de ribera, és pràcticament «inexistent» advertixen els convocants de la concentració Muxerola 2018, mentre que plantes invasores com la canya omplin gran part de les seues vores.

A Alzira les algues ocupen pràcticament tot el llit i aigües avall d’aquesta localitat apareix la planta invasora aquàtica ludwigia glandifora. I la part final del Xúquer, a la Ribera Baixa, plena d’escolleres, mostra la cara més artificial del riu. L’alcalde Diego Gómez ha explicat els projectes de l’equip de govern per sustituir la canya per bosc de ribera, així com les distintes iniciatives, com la construcció de dos miradors en el Xúquer perquè «la ciutat torne a viure de cara al riu».