El PP reclama al Consell i al Govern mesures per als agricultors afectats per la pedra

0
557
A la convocatòria del PP han assistit nombrosos agricultors i alcaldes del PP
El diputat José Ramón Calpe durant la seua intervenció
Els agricultors han omplit el Saló Daurat de la Gallera

El diputat auotnòmic del PP José Ramón Calpe ha explicat esta nit a Alzira les iniciatives presentades pels populars per compensar als agricultors de la Ribera afectats per la pedregada, tant a les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats.

La reunió convocada pel PP local celebrada a la Gallera han assistit nombrosos agricultors dels municipis afectats, així com alcaldes, regidors i càrrecs orgànics de la comarca i, fins i tot, el president de la Sèquia Reial del Xúquer, Antonio Costa.

Unes ajudes dirigides, especialment, per als productors que no tenien assegurades les seues collites de caquis i cítrics. Entre elles la concessió de crèdits blanets amb interesos «inferiors als del mercat».

Calpe considera que les peticions dels populars «són de sentit comú» i que les administracions «deuen estar al costat dels agricultors», a més de «confiar» en que les iniciatives del PP «siguen prompte debatudes», després de qualificar com «vegonyós» el fet que ni el Govern Central ni el Consell «hagen aprovat res des del passat 1 de juliol».

Per la seua part el regidor del PP d’Alzira, Enrique Montalvá, ha qualificat de «primer ordre» la problemática causada per la tempesta, en «la pedregada més desastrosa mai coneguda».

Més de 80 milions en pèrdues

Cal recordar que, en una estimació inicial, el cost de les pèrdues arribaven a prop dels 80 milions d’euros i afectaren a 15.000 hectàrees de cultiu. Els cítrics van ser els cultius més perjudicat amb 43’8 milions d’euros en pèrdues, seguit del caqui amb 33,3 milions. En aquestos dos cultius existeix, fins i tot, danys en la fusta dels arbres, per la qual cosa està sent necessari vore l’evolució de tots dos cultius per a comprovar la disminució de collita en la zona afectada durant la pròxima campanya.

La resta de cultius afectats, amb quanties inferiors, van ser la fruita d’estiu, magraner, arròs, meló d’Arger, hortalisses i cultius subtropicals com l’alvocat o el kiwi com a conseqüència de la gran tempesta que va caure, el passat 1 de juliol,i que afectà als municipis d’Alberic, Benimuslem, Massalavés, l’Alcúdia, Carlet, Benimodo, Guadassuar, Alzira, Algemesí, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà, Riola, Sueca i Cullera.