Bastidas (PP) s’erigix en la gran defensora de les dones afectades pel càncer de mama

0
498
Elena Bastidas durant la roda de premsa d'este migdia

 

Elena Bastidas critica a la gerent de l’Hospital i a l’alcalde d’Alzira per la supressió del circuit de diagnòstic ràpid en càncer de mama 

Isabel González: El diagnòstic definitiu es completa a les 48-72 hores

Diego Gómez: Bastidas està creant una alarma social

DACMA: Es tracta d’una tema totalment tècnic, fins ara no hem rebut cap queixa

L’exalcaldessa d’Alzira, portaveu del Grup Municipal Popular i diputada nacional del PP, Elena Bastidas, ha tornat hui a la política local, erigint-se com la gran defensora de les dones afectades pel càncer de mama. En la roda de premsa que ha oferit este migdia, junt al secretari local José Andrés Hernández, s’ha dirigit als mitjans de comunicació locals assegurant que «vos convocaré més d’una vegada sobre este tema que per a mí és més personal que polític».

Bastidas ha aprofitat la primera convocatòria per ficar el crit en el cel, demanant la dimissió tant de l’alcalde, Diego Gómez, com del tinent alcalde Fernando Pascual, respecte al que ella ha qualificat com «supressió», per l’actual gerència, del circuit de diagnòstic ràpid en càncer de mama, implantat durant la gestió de l’Hospital de la Ribera per Ribera Salud.

Segons la regidora popular este «novedós sistema» havia diagnosticat a prop de 400 dones de la comarca en, tan sols, 30 minuts mitjançant la pràctica d’una biopsia a la pacient, amb el que permetia detectar si el tumor era benigne o maligne, tot i que a falta d’altres proves complementàries que propiciaren fer un diagnòstic definitiu al facultatiu.

Bastidas va mantindre en el últim plenari in rifirafe amb Gómez i Pascual sobre esta qüestió, als que criticà per «haver mentit a conciència o per desconeiximent», per «no estar lluitant per la continuitat d’este servici».

L’alcalde, segons ha confirmat hui a Riberaexpress, «em vaig limitar, en el plenari, a llegir i a donar les dades facilitades per la gerent de l’Hospital».

En este informe, la directora del centre hospitalari, Isabel González, descarta que «s’haja eliminat la tècnica de biopsia ràpida de la cartera de servicis de l’Hospital de la Ribera». I explica, tot seguit, que «la única novetat existent, és que el resultat de la prova no s’oferix ja de forma immediata a la pacient per part del patòleg, sinò que ho fa el seu metge, una vegada obtingut l’estudi complet de la mostra».

Diagnòstic provisional i definitiu

Segons González la tècnica de la biopsia ràpida proporciona «un diagnòstic provisional que deu ser confirmat després l’estudi definitiu del material biològic d’acor al protocol». L’estudi definitiu»es completa a les 48-72 hores» assegura la dirigent de l’Hospital d’Alzira.

La gerent detalla que en el cas de ser maligne el resultat provisional, la pacient tenia un resultat «incomplet», donat que la biopsia ràpida «no oferix informació sobre el tipus de tumor que pateix, ni sobre la seua classificació i pronòstic».

Una ruïna

Aleshores la pacient passa a fer-se les proves complementàries que li permetran «conèixer les característiques del seu tumor i la seua possibilitat de cura».

Per cert en octubre s’havien avariat dos equips de tractament de càncer amb només una setmana de diferència, fet que ha propiciat a que Isabel González es pronunciara amb estos termes «una ruïna és el que ens han deixat», en clara referència a la gestió realitzada per Ribera Salud.

Alarma social i tema tècnic

La primera autoritat local lamenta que Bastidas «aprofite esta qüestió per a crear alarma social», sobre tot entre les dones.

Per part de l’Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama (DACMA) la seua presidenta, Mariví Ferragut, ha declarat a este mitjà de comunicació digital que «es tracta d’un tema totalment tècnic» en el que l’associació es pronuncia a favor de que els dones afectades per un càncer de mama «pugan rebre el diagnòstic definitiu el més prompte possible», així com el tractament i la intervenció quirúrgica si correspón. Ferragut considera, tot i això, que «un primer diagnòstic pot ser precipitat i que el segon i definitiu, a bon segur que resulta més verídic». Esta associació «no» ha rebut, fins ara «cap queixa» arran la modificació realitzada en el diagnòstic per la nova gerencia.