El Consell invertirà 3 milions per a plans d’ocupació a la Ribera per la pedregada

0
610
Camp de caqui afectat per la pedregada del passat mes de juliol

El president del Consell, Ximo Puig, ha anunciat que destinarà una inversió de tres milions d’euros en concepte d’ajudes per a plans d’ocupació en la Ribera afectades per la pedregada caiguda el passat mes de juliol.

Segons informa la Generalitat, amb aquesta inversió, Puig ha explicat que Labora -l’antic Servef- ha creat un pla extraordinari en col·laboració amb els ajuntaments de les localitats més afectades, i que contractaran a les persones que s’han quedat sense treball a causa del temporal per una durada de tres mesos.

Ajuntaments 20 dies

Quant als terminis, el president ha explicat que aquesta línia «quedarà aprovada la setmana que ve pel Consell i, immediatament, els ajuntaments tindran 20 dies per a sol·licitar les ajudes per a aquests plans d’ocupació local».

La Generalitat també ha contemplat la possibilitat d’establir una línia d’ajudes per a la retirada de la fruita danyada amb l’objectiu d’evitar riscos fitosanitaris.

Bonificació quotes

Puig ha indicat que s’ha fet una sèrie de demandes als ministeris competents, com és el cas del Ministeri de Treball, al que s’ha sol·licitat la bonificació de les quotes de la Seguretat Social dels afectats que siguen autònoms durant dotze mesos, i que s’eximisca del pagament de quota a les cooperatives agràries.

Ministeris

A més, el cap del Consell ha explicat que al Ministeri d’Hisenda se li ha demanat declarar zona afectada per emergència civil als municipis més afectats, i que al Ministeri d’Agricultura se li han sol·licitat ajudes per a les empreses del sector afectades juntament amb línies de crèdit amb interès subvencionat.