El ministre Àbalos demanà fa quatre anys a Alzira l’alliberament de l’AP-7

0
412
José Luis Ábalos en el centre junt a Toni Such en octubre de 2014

El titular de Foment supedita la gratuïtat a un estudi sobre el cost de manteniment

Segons la resposta en el Congrés al diputat de Sueca Joan Baldoví de Compromís

L’actual ministre de Foment, José Luis Ábalos, anuncià a Alzira, tots just fa ara quatre anys, quan era el secretari provincial del PSOE, junt a dirigents de la comarca que els socialistes valencians havien presentat una esmena, al Pressupostos Generals de l’Estat, reclamant «l’alliberament de l’AP-7».

En una roda de premsa, celebrada el 31 d’octubre de 2014, els dirigents socialistes denunciaren el «despreci» del govern de Mariano Rajoy cap a la Ribera Alta en invertir «només 18 euros per habitant», segons recollien els pressupostos de l’Estat. El propi Ábalos recordà que la província de València ocupava, el lloc 48 de les 52 existents, en el ranking de les inversions estatals.

Àbalos, que ja en el seu càrrec al front del ministeri de Foment havia anunciat l’alliberament de l’AP-7, ha ficat en dubte, recentment, que l’autopista del Mediterrani siga gratuïta per als usuaris.

La concessió a l’empresa Abertis culminarà el pròxim 31 de desembre de 2019 i és un clamor de la Ribera i les comarques valencianes per on travessa, que el Govern central la rescate perquè el seu ús resulte, per fí, gratuït per als conductors.

El ara ministre supedita a «un estudi sobre el cost de manteniment i el tràfic» la decissió definitiva i advertix que «gratis total» no hi ha res i que hi haurà que «pagar-ho amb impostos», segons la resposta donada al diputat de Compromís, Joan Baldoví, en la última sessió de control al Govern en el Congrés.

El diputat de Sueca havia exigit al ministre  un compromís amb la gratuïtat de l’autopista, quan passe a ser competéncia de l’Estat.