Carreres: «La responsable primera i última de la neteja dels barrancs és la CHX»

0
895
Neteja d'un barranc d'Alzira (arxiu)

 

Camí pròxim al Cementeri d’Alzira

 

Agricultura neteja els camins de les rodalies del Cementeri Municipal

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, ha eixit al pas de les crítiques del PP i Ciudadanos per la retirada de residus en barrancs, recordant que, “la competència és de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, responsable primera i última d’això, sense perjuí que l’Ajuntament d’Alzira destina anualment part dels seus recursos humans i materials per a atendre, en la mesura de les seues possibilitats, la retirada de residus en determinats trams de llits fluvials públics que pot assumir”.

L’Ajuntament d’Alzira és dels escassos Ajuntaments que assumix esta competència per a pal·liar l’absència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, tot i que periòdicament li reclama que assumisca les seues obligacions.

Així, enguany, s’han netejat un total de 16 barrancs; «un nombre semblant al d’anteriors legislatures», segons Medi Ambient. Entre ells trams dels barrancs de Tora, la Casella, Vilella, la Falsia, El Pla i el del Pont de l’Estret.

Desinformar

Carreres també manifesta al respecte: “Voler que l’Ajuntament d’Alzira siga responsable del manteniment de llits fluvials públics per incompareixença de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer és com voler que l’Ajuntament d’Alzira siga responsable de l’estat de les carreteres comarcals o autonòmiques, del Canal Xúquer-Túria, o de la Séquia Reial del Xúquer i, per tant, és voler desinformar la població”.

Neteja camins

D’altra banda Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira està netejant els camins rurals que donen accés al cementeri municipal, en preparació de la festivitat de Tots Sants. A continuació abordarà la neteja del camí del barranc de la Casella, de la Murta, del Ràfol i la carretera de Cabanyes.