L’oratge escamparà el cap de setmana després de tres dies de núvols i pluges

0
511
Nuvolositat este matí a Alzira

L’entrada freda del vent de component marítima entre llevant i gregal (E-NE) farà que l’atmosfera estiga, a partir de hui dimarts, més inestable i els núvols també seran més presents per bona part del nostre territori. De fet, tindrem ruixats dèbils que podran aparèixer per qualsevol punt de la nostra geografia però on tindran més persistència i podran ser més presents serà bàsicament pel litoral sud de la província de València i litoral nord d’Alacant, on precisament està activat l’avís groc per pluges que podran arribar a acumular fins a 20l/m2 en a penes una hora.

Les temperatures baixaran de forma notable i el descens del mercuri serà molt brusc (caurà entre 6º i 8ºC respecte a ahir… i fins a 10ºC en alguns punts).

Dimecres

demà dimecres perquè l’aproximació a últimes hores de hui d’una mini-baixa en altura dins del potentíssim anticicló en el que estem immersos (amb nucli a Europa central), podria complicar-nos el panorama.

Què podria passar? Si es confirma esta mini-baixa podria facilitar l’ascens de l’aire humit que ens arriba en superfície a la nostra Comunitat i podria donar alguna tronada a la meitat sud i ocasionar localment alguna precipitació molt forta. En tot cas, caldrà vore les eixides de hui dels models.

Les temperatures màximes seguiran igual als valors que registrem hui o pujaran un grau més.

Dijous i cap de setmana

Dijous 27: Millora gradual al llarg del migdia i de cara a la vesprada. Pel matí encara tindrem molta nuvolositat i ruixats residuals. Les temperatures recuperant-se progressivament.

A partir del divendres i al llarg de tot el cap de setmana l’oratge ja no presentarà cap complicació destacable i les màximes s’aproparan als 30ºC el pròxim cap de setmana.

Jovi Esteve / Mateoròleg