Alzira dedicarà un segon monument a la Tamborada

0
1806
L'actual monument al tambor data de l'any 2013

Les tamborades nacionals poden ser elegides el próxim mes de novembre Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, davant la candidatura presentada pel Consorci Nacional dels Pobles del Tambor i el Bombo que aglutina a 22 ciutats espanyoles entre elles Alzira.

Així la capital de la comarca pot sumar el segon reconeiximent d’este nivell, junt al de les falles.

Precisament el monument faller inaugurat el passat divendres és un premi de l’Ajuntament d’Alzira als fallers i falleres per haver aconseguit l’internacional reconeiximent.

Ara el govern local ha previst alçar, en conseqüència, altre monument però dedicat a la Tamborada local. Una escultura que representarà a un confrare tocant el tambor i que s’instal.larà al carrer Major Santa Caterina, tot just davant el cine Colón, sembla que la pròxima Setmana Santa.

Esta decissió va dividir al govern local en una Junta de Govern, al votar a favor els dos representants del PSPV-PSOE, davant l’abstenció dels tres membres de Compromís i de l’unic representant d’EU.

Es dona la circunstància que Alzira ja compta amb un monument al tambor i al bombo instal.lat a l’avinguda Luis Suñer l’any 2013, coincidint amb la Tamborada Nacional. Es tracta d’una escultura de 4,5 metres d’alçària i 2,5 tones de pes construït al taller de Carlos Vayá i que sols va costar 4.500 euros. Pressupost que costejaren, quasi al 100% entre la Comissió de Joventut de la Junta de Germandats i Confraries d’Alzira, junt a la pròpia directiva de la JHHCC, mentre el consistori local feia el pedestal sobre el que s’alça un tambor i la caputxa d’un confrare.