La CV-510 patirà talls per obres en Favara a partir del dilluns

0
994
La CV-510 en Favara

  • La reforma, realitzada amb l’objectiu de millorar la seguretat de la via, interromprà el tràfic en horari laboral i afectarà a tota la travessia, des de l’encreuament amb la N-332 fins a l’eixida cap a Alzira
  • La Diputació instal·larà de baranes de protecció en les voreres, a més de reforçar la senyalització i il·luminació de la via

La carretera CV-510, al seu pas per Favara, romandrà tallada al tràfic des del dilluns 10 al divendres 14 de setembre amb motiu de la realització d’obres per a millorar la seguretat vial. L’àrea de Carreteres de la Diputació de València vol contribuir a reforçar l’estabilitat a l’entorn de la travessia. El tall es durà a terme en horari laboral, de 7:00 a 18:00 hores, i afectarà al tram que va des de l’encreuament amb la N-332 fins a l’eixida a Alzira. Es recomana com a itinerari alternatiu l’avinguda d’Alzira i el carrer Antonio Molina Meliá.

Al llarg de 2017, des del Servei de Conservació, es van realitzar ja algunes actuacions en aquest tram en matèria de seguretat vial com la creació i millora de passos de vianants. Ara, es vol fer un pas més enllà mitjançant la instal·lació de baranes de protecció en les voreres, el reforç de la senyalització i il·luminació de la via, la instal·lació de reductors de velocitat i repintar les marques vials. Totes aquestes actuacions, en les quals la Diputació de València va a invertir al voltant de 150.000 euros, contribuiran a millorar la seguretat dels vianants en els punts més conflictius.

 

En l’actualitat, dues són les carreteres que travessen el municipi de Favara. D’una banda, la N-332, amb una densitat de circulació de 22.000 vehicles diaris, i per un altre, la CV-510, de titularitat provincial, per la qual passen una mitjana de 6.000 vehicles al dia.

 

Treballs en la futura variant

En aquest mateix tram continuen els treballs per a poder dur a terme la futura variant de la N-332; un projecte que la institució provincial no ha abandonat, malgrat les dificultats tècniques per a desenvolupar-ho. No obstant açò, l’obra que s’iniciarà la setmana vinent es considera prioritària. “Som conscients de la dificultat que té Favara per a conciliar el tràfic amb el dia a dia dels veïns i veïnes i, per açò, tant des de l’ajuntament com des de la Diputació, considerem prioritari millorar la seguretat vial en aqueix dia a dia”, ha explicat el Diputat de Carreteres, Pablo Seguí.

 

Si bé la variant de la N-332 ja està en fase de construcció, el diputat de Carreteres va explicar que el desenvolupament d’una via alternativa a la CV-510 s’està trobant en la seua tramitació amb dos problemes principals. D’una banda, amb les dificultats mediambientals que condicionen el traçat i la seua construcció. Per una altra, l’encaix amb l’eixida del peatge de l’AP-7, que depén del Ministeri de Foment, els responsables del qual posposen qualsevol possible actuació relativa a la CV-510 a la finalització de la seua variant.

“Malgrat les dificultats que se’ns plantegen, seguim obstinats en traure avant aquest projecte, però mentre, no ens quedarem aturats i seguirem executant aquelles actuacions que siguen necessàries per a augmentar la seguretat dels veïns i veïnes de Favara”, ha conclòs Seguí.