Convoquen un concurs de relat a Alzira per a conscienciar sobre l’Alzheimer

0
1096

Accions per celebrar el Dia Mundial de l’Azheimer

 

L’Hospital d’Alzira i les associacions d’Alzheimer de la comarca convoquen un concurs de relat breu per a conscienciar sobre la malaltia

 

L’Hospital d’Alzira i ‘Alzheimer Plataforma la Ribera’, que reuneix les 11 associacions de familiars de malalts d’Alzheimer de la comarca, han convocat un concurs de relat breu, sota el lema ‘Comptar per recordar’.

 

Esta és una de les accions previstes per commemorar el Dia Mundial de l’Azheimer, que se celebra cada 21 de setembre.

 

L’objectiu d’este concurs és el de donar visibilitat i conscienciar la població sobre esta malaltia degenerativa que ocupa, actualment, el tercer lloc com a patologia sanitària, per darrere dels accidents cardiovasculars i el càncer, i que s’estima que afecta més de 3.500 persones de la comarca de la Ribera.

 

Els relats participants, que tindran una extensió màxima de 400 paraules, han de ser inèdits i versaran sobre la malaltia i les seues repercussions sobre els pacients i els seus familiars i amics. Els textos s’han d’enviar, abans del 10 de setembre, mitjançant correu electrònic a comunicacion@hospital-ribera.com.

 

En les bases del concurs s’han establert un Primer i Segon Premi, dotats amb una tablet i un lot de llibres, respectivament. La decisió del Jurat del Concurs, format per representants de les 11 associacions i de la Direcció de l’Hospital de la Ribera, es donarà a conèixer el proper 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer.

 

Altres accions

 

A més del concurs de relat breu, la ‘Plataforma Alzheimer la Ribera’ i l’Hospital d’Alzira commemoraran el Dia Mundial de la malaltia amb la instal·lació de taules informatives als centres sanitaris de la comarca, amb l’objectiu de distribuir material amb consells per als cuidadors d’este tipus de pacients.

 

Així mateix, està previst que el vestíbul principal de l’Hospital aculla una exposició de fotografies que representen la cura i la tasca diària de les associacions amb els pacients.