Alzira intensifica la vigilància de les muntanyes i reclama la col.laboració ciutadana

0
1802
Agent de la Policia Local vigilant el terme
Agent de la Policia Local vigilant el terme
Voluntaris de Protecció Civil s’han sumat estos a vigilar la massa forestal d’Alzira
Càmera de vigilància conectada al retén de la Policia Local

Medi Ambient vigila els paratges i muntanyes patrullant fins les 10 de la nit

El màxim perill procedis dels llamps latents que poden revifar tres dies després

Carreres: “Fem una crida a la col.laboració i responsabilitat ciutadana”

Preocupació davant les tempestes previstes per a este divendres

L‘Ajuntament d’Alzira ha intensificat estos dies la vigilància de les seues muntanyes i paratges naturals davant les elevades temperatures que es registren este mes d’agost i arran els incendis de Llutxent, Barx i Gandia que envolten al terme municipal

La veterana cap de grup de Medi Ambient Mónica Sala manifesta que “estem fent una vigilància mòbil, amb vehicles fins les 10 de la nit”. Sala assegura que “el màxim perill d’incendi procedix dels llamps i raigs latents” i explica a Riberaexpress que són aquells que poden tindre fins a “tres dies de vida” i que “revifen amb el calor”.

Tres punts de vigilància

La seua missió és la de “mirar l’horitzó, quan més lluny millor es veu” apunta, així els llocs més adients per veure l’aparició d’una columna de fum són el pont sobre el Xúquer de José Pellicer, el pont de Xàtiva i també la part de darrere de la Muntanyeta.

Este Departament Municipal es troba “preocupat” davant l’alerta groga anunciada per a este divendres donat que les previsions anuncien abundància d’aparell elèctric.

Per al regidor de Medi Ambient, Pep Carreres “és molt important tindre una bona capacitat de resposta”, per aixó el passat hivern “ferem algun simulacre per tindre engreixada la maquinària de la vigilància”. Carreres lamenta els incendis que estan patint termes limítrofes “sols quedem nosaltres” advertix. I per això fa una crida “constant a la responsabilitat i a la col.laboració ciutadana”. En este aspecte preferix “una falsa alarma a que per no avisar a temps pugam perdre el nostre patrimoni natural”.

El seu departament realitza una vigilància “fixa” de la finca de la Murta, en èpoques de risc com l’actual es patrullen els tres valls; Aigües Vives, la Casella i la Murta, a més de les tres càmeres que vigilen el Respirall, la Murta i la Muntanyeta. Altra tasca preventiva és la suspensió de les cremes, entre el 5 de juliol i el 30 de setembre en una franja de 500 metres pròxima a una massa forestal, seguint els criteris que marca la Conselleria d’Agriultura i Medi Ambient.

La Policia Local i fins i tot voluntaris de Protecció Civil col.laboren estos dies en les tasques de vigilància i prevenció d’incendis.

Carreres també comenta la informació a les urbanitzacions “del perill que corren així com les seues obligacions en la perimetració i seguretat dels espais”.